Nedelja, 16.08.2015.

17:59

Pjongjang: Odustanite od vojnih vežbi ili napadamo

Severna Koreja ponovo preti SAD i zahteva da se okončaju vojne vežbe SAD-a u Južnoj Koreji, prenosi “Raša tudej“.

Izvor: B92

Pjongjang: Odustanite od vojnih vežbi ili napadamo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Prohorov

pre 8 godina

ADAM
Znate li ko je bio komandant NATO pakta od 1950. do 1952. godine? Nemojte čitati Vikipediju i učiti istoriju od nedoučenih istoričara, već čitajte istorijske knjige i memoare istaknutih vojskovođa i državnika. Pozdrav!

dejan

pre 8 godina

Razumem da se kao narod zbog sopstvene nemoći palimo na Ruse kad zauzimaju tvrd stav prema zapadu. Ali me interesuje u kojem svetu fantazije ili droga živite vi što se palite na pretnje Severne Koreje?

levac

pre 8 godina

Pa i mi smo devedesetih pretili NATO paktu,SAD-u smo objavili rat.Neki su pretili da ce gadjati Rim raketom ako bomba NAT-oa padne na Srbiju.I oni od straha odustali.

ss

pre 8 godina

Ne znam cemu toliko negativnih i ironicnih komentara za S. Koreju.
Ljudi imaju sigurno dobro naoruzanje, imaju petlju i ne daju da im jedna usa zavodi red. KOliko god ta zemlja imala problema, sigurno imaju normalniju svetsku politiku nego doticni demokratski usa koji je delovao i kod nas.
iskreno, ne verujem da imaju bas tako naoruzanje kako pricaju ali imaju mnogo jace i savremenije nego sto mislimo. O usa necu vise da trosim reci.
Podrska svima protiv usa! Kad mi vec nista ne mozemo ili nismo mogli ili necemo moci..

malimiki

pre 8 godina

tajno oruzje- to je najstrasniji gas sa formulom x-y-z koji licno kim proizvodi(iz svog zadnjeg -djepa?) i ima ga u neogranicene kolicine!

Slobodan

pre 8 godina

Sama činjenica da Pjongjang može da slobodno kaže sve u lice i zapreti SAD dovoljno govori o razvoju njihove armije.Zamislite recimo našeg ministra odbrane koji bi zapretio nekome,pa to bi bilo smehotresno.Jasno je da SAD ne smeju pojedine zemlje da vojno napadnu jer su svesni da one imaju cime da se brane.I treba podsetiti da je mirovni sporazum potpisala Severna Koreja1953, a da Južna Koreja to nije učinila do današnjeg dana.Sama činjenica da odbijaju da potpišu mirovni sporazum,a sprovode vojne manevre je vrlo ozbiljna provokacija i naravno da se Severna Koreja oseća ugroženo,a njihova retorika je samo u skladu sa činjenicom da su u odbranbenim sposobnostima bitno ojačali

easy

pre 8 godina

jeste debeli smesan ali kad biste pogledali koliko vojnika ima s korea ne bi bilo smesno, s.k ima oko 700 hiljade vojnika samo na granici a u rezervi oko 6 miliona sto znaci da je 4 najbrojnija armija na svetu i ozbiljna sila koja ima najmanje 16 nuklearne bojeve glave i raketu dometa oko 5 000 km, tako da debeljan ima cime da preti i u slucaju rata sanse da ga poraze vojskom su minimalne.

FR

pre 8 godina

@prohorov - 'ajde sto nema smisla komentarisati tvrdnju da bi SAD bile zbrisane u prvom naletu, ali da ti zaista verujes da bi Rusija, a pogotovo Kina prstom mrdnuli zbog Severne Koreje je mnogo veci problem.

Prohorov

pre 8 godina

Neka SAD napadne S.Koreju, ako su toliko moćni. Recite mi samo sa koje strateške tačke bi bio izveden taj napad? Da li znate da je legendarni general Makartur hteo da izvrši nuklearni napad na S.Koreju, ali ga je predsednik Ajzenhauer odmah smenio. Znate li zašto? Narod treba da se obrazuje i da malo bolje nauči istoriju i istorijske činjenice, a ne da prihvati sve što mu se servira. Narod je dobrodušan ali neuk. Uvek bilo...

neutralni felsh

pre 8 godina

Kako su se glupirali svih ovih decenija, na kraju su poceli da sluze za sprdnju. Izgledaju ko neki lik iz crtanih filmova koji udje u neku sklopociju od aviona, i onda pocne da preti citavom svetu kako ce ga unistiti. Steta sto neko kao Djuza Stojiljkovic i Nikola Simic nisu pozajmili glasove drzavnom vrhu Severne Koreje, mislim da bi tek onda imali pravi uzitak.
(patak daca, 16. avgust 2015 19:31)


bravo! :)

mali pajac bucko

pre 8 godina

(Mihailo, 16. avgust 2015 19:24)
Koreanci su toliko nezavisni da smeju da talasaju samo dok Kinezi ne kazu dosta. Prosli put kad su se zaigrali Kinezi za par sati navukli 100.000 vojnika na granicu i rekli Bucku da ima da ga nema ako ne smanji dozivljaj. Posle toga ga nije nigde bilo (ni u SK a ne sire) 2-3 meseca, a isao na raport svake druge nedelje...

Djordje NS

pre 8 godina

@ Lucky

E, šta ti je kad čovek navikne ili da gubi ili da bude na gubitničkoj strani onda mu to još pređe u naviku i još počne da mu se sviđa.
Čist mazohizam!

sale

pre 8 godina

a posle ce da bude da je SAD kriva za sve? bas kao irak, sirija itd.. a rusi ponovo da uzmu stranu kao uvek. ljudi, mi smo budale, palimo se svi kao hepo kockice, a ovaj powerplay traje i traje vec 100god..pa dokle vise? ja odustajem od slusanja/citanja ovakvih budalastina, zivot je ipak prekratak. pozz svima, sa sve 3 strane ;-)

mister x

pre 8 godina

Ovde neko od komentatora rece da je Amerikancima u interesu, zbrisali bi ih za 2 dana.
Dodao bih da bi oni sa Severnom Korejom zavrsili posao u roku od 24 casa.

patak daca

pre 8 godina

Kako su se glupirali svih ovih decenija, na kraju su poceli da sluze za sprdnju. Izgledaju ko neki lik iz crtanih filmova koji udje u neku sklopociju od aviona, i onda pocne da preti citavom svetu kako ce ga unistiti. Steta sto neko kao Djuza Stojiljkovic i Nikola Simic nisu pozajmili glasove drzavnom vrhu Severne Koreje, mislim da bi tek onda imali pravi uzitak.

Prohorov

pre 8 godina

U strateškom smislu napad SAD na S.Koreju je nemoguć, odnosno moguć je ali samo ako se ugrozi vazdušni prostor Kine i Rusije. U tom slučaju ni Kinezi, a ni Rusi ne bi čekali da "vide" hoće li se raketni udar zaustaviti u S.Koreji ili će nastaviti "put" do Kine i Rusije. Znači prvi raketni udar na S.Koreju bi verovatno izazvao reakciju Kine i Rusije, i SAD bi bila zbrisana u prvom naletu. Zato severnokorejski lider može da govori šta god hoće. Uostalom, S.Koreja do pre neku godinu nije imala nuklearno oružje a opet je pretila SAD, Japanu i J.Koreji. To smo videli u Korejskom ratu od 1950. do 1953., kada Amerikanci nisu smeli da izvrše nuklearni napad na S.Koreju, jer su se plašili Staljinove odmazde.

xoxoo

pre 8 godina

S Korejanci imaju nuklearno, a Seoul je na samo 32 km od njihove granice. Ne treba se sa njima sprdat. Dovoljno im je da dignu neki zastareli Kamikaza Avion i Seoula vise nema... Do sada su pokazali da im pamet ne smeta previse

Mihailo

pre 8 godina

@ Jel si ti covece ozbiljan? Pa pogledaj koji je ovo put da prete Americi? Svaki put kad Amerika i J.Koreja odrzavaju vojne vezbe severnjaci prete.
(Milos, 16. avgust 2015 18:59)

Tačno. Prete po ne zna se koji put, pominju armagedon, propast SAD i sl.
Nije stvar u objektivnom zastranjivanju i praznim pretnjama koje se tiču ofanzivnog delovanja, stvar je u tome da ne prihvataju da budu zgaženi i marionete u sopstvenoj državi. Koliko god Severna Koreja izgledala kao socijalni eksperiment i koliko god stanovništvo Severne Koreje moglo da ima NEUPOREDIVO bolji život, ona je uspela da razvije nuklearno oružje i balističke rakete dugog dometa, što je za svako poštovanje, kao što je za poštovanje pružanje otpora SAD koje bi da upravljaju životom apsolutno svake ljudske jedinke na ovom kamenu na kom živimo. Zbog toga - poštovanje Severnjacima, koliko god bili ludi i koliko god im sistem bio ugnjetavački; bar ih ugnjetavaju njihove budale, nisu okupirani i ne pljačkaju ih raznorazni kolonizatori, "posebni i od Boga izabrani".

ABC

pre 8 godina

Cinjenica da imaju atomsku bombu i na mestu apsolutnog komandanta psihoticnog lika je samo po sebi pretnja ... tako da ne shvatam ljude kojima je ovo sprdnja, a isto tako ne kapiram zasto Amerikacni moraju da sprovode vezbe u njihovoj blizini. Nece taj Kim Dzong sigurno sa livade da pritisne neki taster za lansiranje nuklearke, nego ce to iz nekog bunkera da uradi, a koliko mu je stalo do svog naroda i bliznjih se primecuje na osnovu toga sto je spreman da likvidira rodjenog tecu.

markobd

pre 8 godina

shvatate li vi da su oni do sada izvrsili tri atomske probe . da imaju nuklearno oruzje . sami bez pomoci ga stvorili . a mi ? mi ne mozemo nista vise od puske napravit ! i mi smo kao neke face jel , e srbistane tuzni

Duci0167

pre 8 godina

Ja verujem da S Koreja ima oruzje masovnog unistenja i biolosko oruzje. Da su ludi,jesu ludi. Da naprave zesce s***nje su sposobni ali bi svaki rat izgubili a u procesu bi nevini susedi stradali.

x-man

pre 8 godina

Svi ovi koji komentarima podrzavaju Koreju,SAD treba da se zapitaju kako njihov mozak funkcionise,i koja je razlika izmedju dobrog i loseg!! Rat je losa stvar i utice na sve,na celi svet i planetu,teletabisi jedni ....

x-man

pre 8 godina

Ovaj svet mi ide na k...,dokle vise ratovi,mrznje,pokusaji vladavine itd...daj boze da dodju neki zeleni da nas sve potamane! Ljudska rasa je najgora na planeti,nema druge

Mihailo

pre 8 godina

Nisu baš sasvim svoji ali imaju bar neko dostojanstvo, što je svakako za poštovanje. Znaju gde su im granice, niko ne može da vuče konce i šutira ih kako hoće. Nek' im je sa srećom, da se nikada ne pretvore u Kirbistan kao Srbija.

Milos

pre 8 godina

Nisu baš sasvim svoji ali imaju bar neko dostojanstvo, što je svakako za poštovanje. Znaju gde su im granice, niko ne može da vuče konce i šutira ih kako hoće. Nek' im je sa srećom, da se nikada ne pretvore u Kirbistan kao Srbija.
(Mihailo, 16. avgust 2015 18:32)

Jel si ti covece ozbiljan? Pa pogledaj koji je ovo put da prete Americi? Svaki put kad Amerika i J.Koreja odrzavaju vojne vezbe severnjaci prete.

Velika Drenova

pre 8 godina

Ma bas su se uplasili Ameri od vas eno tresu se ... Vise bi se cimali da ih mi Drenovci napadnemo nego ovi smesni Korejanci...! P.s mi nećemo da napadamo nikog imamo posla oko paprike ... Bodove ne dajemo papriku prodajemo!

Milos

pre 8 godina

Ovi Ameri mogu da ih zbrisu otprilike za 2dana samo da zele, al nije im u interesu, treba uvek drzati zarista po svetu, oruzje mora da se prodaje! Nisu ameri glupi uopste.

Mihailo

pre 8 godina

Nisu baš sasvim svoji ali imaju bar neko dostojanstvo, što je svakako za poštovanje. Znaju gde su im granice, niko ne može da vuče konce i šutira ih kako hoće. Nek' im je sa srećom, da se nikada ne pretvore u Kirbistan kao Srbija.

Velika Drenova

pre 8 godina

Ma bas su se uplasili Ameri od vas eno tresu se ... Vise bi se cimali da ih mi Drenovci napadnemo nego ovi smesni Korejanci...! P.s mi nećemo da napadamo nikog imamo posla oko paprike ... Bodove ne dajemo papriku prodajemo!

Milos

pre 8 godina

Ovi Ameri mogu da ih zbrisu otprilike za 2dana samo da zele, al nije im u interesu, treba uvek drzati zarista po svetu, oruzje mora da se prodaje! Nisu ameri glupi uopste.

x-man

pre 8 godina

Ovaj svet mi ide na k...,dokle vise ratovi,mrznje,pokusaji vladavine itd...daj boze da dodju neki zeleni da nas sve potamane! Ljudska rasa je najgora na planeti,nema druge

markobd

pre 8 godina

shvatate li vi da su oni do sada izvrsili tri atomske probe . da imaju nuklearno oruzje . sami bez pomoci ga stvorili . a mi ? mi ne mozemo nista vise od puske napravit ! i mi smo kao neke face jel , e srbistane tuzni

Milos

pre 8 godina

Nisu baš sasvim svoji ali imaju bar neko dostojanstvo, što je svakako za poštovanje. Znaju gde su im granice, niko ne može da vuče konce i šutira ih kako hoće. Nek' im je sa srećom, da se nikada ne pretvore u Kirbistan kao Srbija.
(Mihailo, 16. avgust 2015 18:32)

Jel si ti covece ozbiljan? Pa pogledaj koji je ovo put da prete Americi? Svaki put kad Amerika i J.Koreja odrzavaju vojne vezbe severnjaci prete.

sale

pre 8 godina

a posle ce da bude da je SAD kriva za sve? bas kao irak, sirija itd.. a rusi ponovo da uzmu stranu kao uvek. ljudi, mi smo budale, palimo se svi kao hepo kockice, a ovaj powerplay traje i traje vec 100god..pa dokle vise? ja odustajem od slusanja/citanja ovakvih budalastina, zivot je ipak prekratak. pozz svima, sa sve 3 strane ;-)

patak daca

pre 8 godina

Kako su se glupirali svih ovih decenija, na kraju su poceli da sluze za sprdnju. Izgledaju ko neki lik iz crtanih filmova koji udje u neku sklopociju od aviona, i onda pocne da preti citavom svetu kako ce ga unistiti. Steta sto neko kao Djuza Stojiljkovic i Nikola Simic nisu pozajmili glasove drzavnom vrhu Severne Koreje, mislim da bi tek onda imali pravi uzitak.

Mihailo

pre 8 godina

@ Jel si ti covece ozbiljan? Pa pogledaj koji je ovo put da prete Americi? Svaki put kad Amerika i J.Koreja odrzavaju vojne vezbe severnjaci prete.
(Milos, 16. avgust 2015 18:59)

Tačno. Prete po ne zna se koji put, pominju armagedon, propast SAD i sl.
Nije stvar u objektivnom zastranjivanju i praznim pretnjama koje se tiču ofanzivnog delovanja, stvar je u tome da ne prihvataju da budu zgaženi i marionete u sopstvenoj državi. Koliko god Severna Koreja izgledala kao socijalni eksperiment i koliko god stanovništvo Severne Koreje moglo da ima NEUPOREDIVO bolji život, ona je uspela da razvije nuklearno oružje i balističke rakete dugog dometa, što je za svako poštovanje, kao što je za poštovanje pružanje otpora SAD koje bi da upravljaju životom apsolutno svake ljudske jedinke na ovom kamenu na kom živimo. Zbog toga - poštovanje Severnjacima, koliko god bili ludi i koliko god im sistem bio ugnjetavački; bar ih ugnjetavaju njihove budale, nisu okupirani i ne pljačkaju ih raznorazni kolonizatori, "posebni i od Boga izabrani".

mister x

pre 8 godina

Ovde neko od komentatora rece da je Amerikancima u interesu, zbrisali bi ih za 2 dana.
Dodao bih da bi oni sa Severnom Korejom zavrsili posao u roku od 24 casa.

xoxoo

pre 8 godina

S Korejanci imaju nuklearno, a Seoul je na samo 32 km od njihove granice. Ne treba se sa njima sprdat. Dovoljno im je da dignu neki zastareli Kamikaza Avion i Seoula vise nema... Do sada su pokazali da im pamet ne smeta previse

mali pajac bucko

pre 8 godina

(Mihailo, 16. avgust 2015 19:24)
Koreanci su toliko nezavisni da smeju da talasaju samo dok Kinezi ne kazu dosta. Prosli put kad su se zaigrali Kinezi za par sati navukli 100.000 vojnika na granicu i rekli Bucku da ima da ga nema ako ne smanji dozivljaj. Posle toga ga nije nigde bilo (ni u SK a ne sire) 2-3 meseca, a isao na raport svake druge nedelje...

x-man

pre 8 godina

Svi ovi koji komentarima podrzavaju Koreju,SAD treba da se zapitaju kako njihov mozak funkcionise,i koja je razlika izmedju dobrog i loseg!! Rat je losa stvar i utice na sve,na celi svet i planetu,teletabisi jedni ....

Duci0167

pre 8 godina

Ja verujem da S Koreja ima oruzje masovnog unistenja i biolosko oruzje. Da su ludi,jesu ludi. Da naprave zesce s***nje su sposobni ali bi svaki rat izgubili a u procesu bi nevini susedi stradali.

ABC

pre 8 godina

Cinjenica da imaju atomsku bombu i na mestu apsolutnog komandanta psihoticnog lika je samo po sebi pretnja ... tako da ne shvatam ljude kojima je ovo sprdnja, a isto tako ne kapiram zasto Amerikacni moraju da sprovode vezbe u njihovoj blizini. Nece taj Kim Dzong sigurno sa livade da pritisne neki taster za lansiranje nuklearke, nego ce to iz nekog bunkera da uradi, a koliko mu je stalo do svog naroda i bliznjih se primecuje na osnovu toga sto je spreman da likvidira rodjenog tecu.

neutralni felsh

pre 8 godina

Kako su se glupirali svih ovih decenija, na kraju su poceli da sluze za sprdnju. Izgledaju ko neki lik iz crtanih filmova koji udje u neku sklopociju od aviona, i onda pocne da preti citavom svetu kako ce ga unistiti. Steta sto neko kao Djuza Stojiljkovic i Nikola Simic nisu pozajmili glasove drzavnom vrhu Severne Koreje, mislim da bi tek onda imali pravi uzitak.
(patak daca, 16. avgust 2015 19:31)


bravo! :)

Slobodan

pre 8 godina

Sama činjenica da Pjongjang može da slobodno kaže sve u lice i zapreti SAD dovoljno govori o razvoju njihove armije.Zamislite recimo našeg ministra odbrane koji bi zapretio nekome,pa to bi bilo smehotresno.Jasno je da SAD ne smeju pojedine zemlje da vojno napadnu jer su svesni da one imaju cime da se brane.I treba podsetiti da je mirovni sporazum potpisala Severna Koreja1953, a da Južna Koreja to nije učinila do današnjeg dana.Sama činjenica da odbijaju da potpišu mirovni sporazum,a sprovode vojne manevre je vrlo ozbiljna provokacija i naravno da se Severna Koreja oseća ugroženo,a njihova retorika je samo u skladu sa činjenicom da su u odbranbenim sposobnostima bitno ojačali

Djordje NS

pre 8 godina

@ Lucky

E, šta ti je kad čovek navikne ili da gubi ili da bude na gubitničkoj strani onda mu to još pređe u naviku i još počne da mu se sviđa.
Čist mazohizam!

FR

pre 8 godina

@prohorov - 'ajde sto nema smisla komentarisati tvrdnju da bi SAD bile zbrisane u prvom naletu, ali da ti zaista verujes da bi Rusija, a pogotovo Kina prstom mrdnuli zbog Severne Koreje je mnogo veci problem.

malimiki

pre 8 godina

tajno oruzje- to je najstrasniji gas sa formulom x-y-z koji licno kim proizvodi(iz svog zadnjeg -djepa?) i ima ga u neogranicene kolicine!

Prohorov

pre 8 godina

U strateškom smislu napad SAD na S.Koreju je nemoguć, odnosno moguć je ali samo ako se ugrozi vazdušni prostor Kine i Rusije. U tom slučaju ni Kinezi, a ni Rusi ne bi čekali da "vide" hoće li se raketni udar zaustaviti u S.Koreji ili će nastaviti "put" do Kine i Rusije. Znači prvi raketni udar na S.Koreju bi verovatno izazvao reakciju Kine i Rusije, i SAD bi bila zbrisana u prvom naletu. Zato severnokorejski lider može da govori šta god hoće. Uostalom, S.Koreja do pre neku godinu nije imala nuklearno oružje a opet je pretila SAD, Japanu i J.Koreji. To smo videli u Korejskom ratu od 1950. do 1953., kada Amerikanci nisu smeli da izvrše nuklearni napad na S.Koreju, jer su se plašili Staljinove odmazde.

levac

pre 8 godina

Pa i mi smo devedesetih pretili NATO paktu,SAD-u smo objavili rat.Neki su pretili da ce gadjati Rim raketom ako bomba NAT-oa padne na Srbiju.I oni od straha odustali.

dejan

pre 8 godina

Razumem da se kao narod zbog sopstvene nemoći palimo na Ruse kad zauzimaju tvrd stav prema zapadu. Ali me interesuje u kojem svetu fantazije ili droga živite vi što se palite na pretnje Severne Koreje?

easy

pre 8 godina

jeste debeli smesan ali kad biste pogledali koliko vojnika ima s korea ne bi bilo smesno, s.k ima oko 700 hiljade vojnika samo na granici a u rezervi oko 6 miliona sto znaci da je 4 najbrojnija armija na svetu i ozbiljna sila koja ima najmanje 16 nuklearne bojeve glave i raketu dometa oko 5 000 km, tako da debeljan ima cime da preti i u slucaju rata sanse da ga poraze vojskom su minimalne.

Prohorov

pre 8 godina

Neka SAD napadne S.Koreju, ako su toliko moćni. Recite mi samo sa koje strateške tačke bi bio izveden taj napad? Da li znate da je legendarni general Makartur hteo da izvrši nuklearni napad na S.Koreju, ali ga je predsednik Ajzenhauer odmah smenio. Znate li zašto? Narod treba da se obrazuje i da malo bolje nauči istoriju i istorijske činjenice, a ne da prihvati sve što mu se servira. Narod je dobrodušan ali neuk. Uvek bilo...

ss

pre 8 godina

Ne znam cemu toliko negativnih i ironicnih komentara za S. Koreju.
Ljudi imaju sigurno dobro naoruzanje, imaju petlju i ne daju da im jedna usa zavodi red. KOliko god ta zemlja imala problema, sigurno imaju normalniju svetsku politiku nego doticni demokratski usa koji je delovao i kod nas.
iskreno, ne verujem da imaju bas tako naoruzanje kako pricaju ali imaju mnogo jace i savremenije nego sto mislimo. O usa necu vise da trosim reci.
Podrska svima protiv usa! Kad mi vec nista ne mozemo ili nismo mogli ili necemo moci..

Prohorov

pre 8 godina

ADAM
Znate li ko je bio komandant NATO pakta od 1950. do 1952. godine? Nemojte čitati Vikipediju i učiti istoriju od nedoučenih istoričara, već čitajte istorijske knjige i memoare istaknutih vojskovođa i državnika. Pozdrav!

Mihailo

pre 8 godina

Nisu baš sasvim svoji ali imaju bar neko dostojanstvo, što je svakako za poštovanje. Znaju gde su im granice, niko ne može da vuče konce i šutira ih kako hoće. Nek' im je sa srećom, da se nikada ne pretvore u Kirbistan kao Srbija.

Prohorov

pre 8 godina

U strateškom smislu napad SAD na S.Koreju je nemoguć, odnosno moguć je ali samo ako se ugrozi vazdušni prostor Kine i Rusije. U tom slučaju ni Kinezi, a ni Rusi ne bi čekali da "vide" hoće li se raketni udar zaustaviti u S.Koreji ili će nastaviti "put" do Kine i Rusije. Znači prvi raketni udar na S.Koreju bi verovatno izazvao reakciju Kine i Rusije, i SAD bi bila zbrisana u prvom naletu. Zato severnokorejski lider može da govori šta god hoće. Uostalom, S.Koreja do pre neku godinu nije imala nuklearno oružje a opet je pretila SAD, Japanu i J.Koreji. To smo videli u Korejskom ratu od 1950. do 1953., kada Amerikanci nisu smeli da izvrše nuklearni napad na S.Koreju, jer su se plašili Staljinove odmazde.

Mihailo

pre 8 godina

@ Jel si ti covece ozbiljan? Pa pogledaj koji je ovo put da prete Americi? Svaki put kad Amerika i J.Koreja odrzavaju vojne vezbe severnjaci prete.
(Milos, 16. avgust 2015 18:59)

Tačno. Prete po ne zna se koji put, pominju armagedon, propast SAD i sl.
Nije stvar u objektivnom zastranjivanju i praznim pretnjama koje se tiču ofanzivnog delovanja, stvar je u tome da ne prihvataju da budu zgaženi i marionete u sopstvenoj državi. Koliko god Severna Koreja izgledala kao socijalni eksperiment i koliko god stanovništvo Severne Koreje moglo da ima NEUPOREDIVO bolji život, ona je uspela da razvije nuklearno oružje i balističke rakete dugog dometa, što je za svako poštovanje, kao što je za poštovanje pružanje otpora SAD koje bi da upravljaju životom apsolutno svake ljudske jedinke na ovom kamenu na kom živimo. Zbog toga - poštovanje Severnjacima, koliko god bili ludi i koliko god im sistem bio ugnjetavački; bar ih ugnjetavaju njihove budale, nisu okupirani i ne pljačkaju ih raznorazni kolonizatori, "posebni i od Boga izabrani".

markobd

pre 8 godina

shvatate li vi da su oni do sada izvrsili tri atomske probe . da imaju nuklearno oruzje . sami bez pomoci ga stvorili . a mi ? mi ne mozemo nista vise od puske napravit ! i mi smo kao neke face jel , e srbistane tuzni

xoxoo

pre 8 godina

S Korejanci imaju nuklearno, a Seoul je na samo 32 km od njihove granice. Ne treba se sa njima sprdat. Dovoljno im je da dignu neki zastareli Kamikaza Avion i Seoula vise nema... Do sada su pokazali da im pamet ne smeta previse

mister x

pre 8 godina

Ovde neko od komentatora rece da je Amerikancima u interesu, zbrisali bi ih za 2 dana.
Dodao bih da bi oni sa Severnom Korejom zavrsili posao u roku od 24 casa.

Prohorov

pre 8 godina

Neka SAD napadne S.Koreju, ako su toliko moćni. Recite mi samo sa koje strateške tačke bi bio izveden taj napad? Da li znate da je legendarni general Makartur hteo da izvrši nuklearni napad na S.Koreju, ali ga je predsednik Ajzenhauer odmah smenio. Znate li zašto? Narod treba da se obrazuje i da malo bolje nauči istoriju i istorijske činjenice, a ne da prihvati sve što mu se servira. Narod je dobrodušan ali neuk. Uvek bilo...

Milos

pre 8 godina

Nisu baš sasvim svoji ali imaju bar neko dostojanstvo, što je svakako za poštovanje. Znaju gde su im granice, niko ne može da vuče konce i šutira ih kako hoće. Nek' im je sa srećom, da se nikada ne pretvore u Kirbistan kao Srbija.
(Mihailo, 16. avgust 2015 18:32)

Jel si ti covece ozbiljan? Pa pogledaj koji je ovo put da prete Americi? Svaki put kad Amerika i J.Koreja odrzavaju vojne vezbe severnjaci prete.

Milos

pre 8 godina

Ovi Ameri mogu da ih zbrisu otprilike za 2dana samo da zele, al nije im u interesu, treba uvek drzati zarista po svetu, oruzje mora da se prodaje! Nisu ameri glupi uopste.

Velika Drenova

pre 8 godina

Ma bas su se uplasili Ameri od vas eno tresu se ... Vise bi se cimali da ih mi Drenovci napadnemo nego ovi smesni Korejanci...! P.s mi nećemo da napadamo nikog imamo posla oko paprike ... Bodove ne dajemo papriku prodajemo!

Slobodan

pre 8 godina

Sama činjenica da Pjongjang može da slobodno kaže sve u lice i zapreti SAD dovoljno govori o razvoju njihove armije.Zamislite recimo našeg ministra odbrane koji bi zapretio nekome,pa to bi bilo smehotresno.Jasno je da SAD ne smeju pojedine zemlje da vojno napadnu jer su svesni da one imaju cime da se brane.I treba podsetiti da je mirovni sporazum potpisala Severna Koreja1953, a da Južna Koreja to nije učinila do današnjeg dana.Sama činjenica da odbijaju da potpišu mirovni sporazum,a sprovode vojne manevre je vrlo ozbiljna provokacija i naravno da se Severna Koreja oseća ugroženo,a njihova retorika je samo u skladu sa činjenicom da su u odbranbenim sposobnostima bitno ojačali

ss

pre 8 godina

Ne znam cemu toliko negativnih i ironicnih komentara za S. Koreju.
Ljudi imaju sigurno dobro naoruzanje, imaju petlju i ne daju da im jedna usa zavodi red. KOliko god ta zemlja imala problema, sigurno imaju normalniju svetsku politiku nego doticni demokratski usa koji je delovao i kod nas.
iskreno, ne verujem da imaju bas tako naoruzanje kako pricaju ali imaju mnogo jace i savremenije nego sto mislimo. O usa necu vise da trosim reci.
Podrska svima protiv usa! Kad mi vec nista ne mozemo ili nismo mogli ili necemo moci..

sale

pre 8 godina

a posle ce da bude da je SAD kriva za sve? bas kao irak, sirija itd.. a rusi ponovo da uzmu stranu kao uvek. ljudi, mi smo budale, palimo se svi kao hepo kockice, a ovaj powerplay traje i traje vec 100god..pa dokle vise? ja odustajem od slusanja/citanja ovakvih budalastina, zivot je ipak prekratak. pozz svima, sa sve 3 strane ;-)

x-man

pre 8 godina

Ovaj svet mi ide na k...,dokle vise ratovi,mrznje,pokusaji vladavine itd...daj boze da dodju neki zeleni da nas sve potamane! Ljudska rasa je najgora na planeti,nema druge

malimiki

pre 8 godina

tajno oruzje- to je najstrasniji gas sa formulom x-y-z koji licno kim proizvodi(iz svog zadnjeg -djepa?) i ima ga u neogranicene kolicine!

easy

pre 8 godina

jeste debeli smesan ali kad biste pogledali koliko vojnika ima s korea ne bi bilo smesno, s.k ima oko 700 hiljade vojnika samo na granici a u rezervi oko 6 miliona sto znaci da je 4 najbrojnija armija na svetu i ozbiljna sila koja ima najmanje 16 nuklearne bojeve glave i raketu dometa oko 5 000 km, tako da debeljan ima cime da preti i u slucaju rata sanse da ga poraze vojskom su minimalne.

neutralni felsh

pre 8 godina

Kako su se glupirali svih ovih decenija, na kraju su poceli da sluze za sprdnju. Izgledaju ko neki lik iz crtanih filmova koji udje u neku sklopociju od aviona, i onda pocne da preti citavom svetu kako ce ga unistiti. Steta sto neko kao Djuza Stojiljkovic i Nikola Simic nisu pozajmili glasove drzavnom vrhu Severne Koreje, mislim da bi tek onda imali pravi uzitak.
(patak daca, 16. avgust 2015 19:31)


bravo! :)

x-man

pre 8 godina

Svi ovi koji komentarima podrzavaju Koreju,SAD treba da se zapitaju kako njihov mozak funkcionise,i koja je razlika izmedju dobrog i loseg!! Rat je losa stvar i utice na sve,na celi svet i planetu,teletabisi jedni ....

patak daca

pre 8 godina

Kako su se glupirali svih ovih decenija, na kraju su poceli da sluze za sprdnju. Izgledaju ko neki lik iz crtanih filmova koji udje u neku sklopociju od aviona, i onda pocne da preti citavom svetu kako ce ga unistiti. Steta sto neko kao Djuza Stojiljkovic i Nikola Simic nisu pozajmili glasove drzavnom vrhu Severne Koreje, mislim da bi tek onda imali pravi uzitak.

mali pajac bucko

pre 8 godina

(Mihailo, 16. avgust 2015 19:24)
Koreanci su toliko nezavisni da smeju da talasaju samo dok Kinezi ne kazu dosta. Prosli put kad su se zaigrali Kinezi za par sati navukli 100.000 vojnika na granicu i rekli Bucku da ima da ga nema ako ne smanji dozivljaj. Posle toga ga nije nigde bilo (ni u SK a ne sire) 2-3 meseca, a isao na raport svake druge nedelje...

ABC

pre 8 godina

Cinjenica da imaju atomsku bombu i na mestu apsolutnog komandanta psihoticnog lika je samo po sebi pretnja ... tako da ne shvatam ljude kojima je ovo sprdnja, a isto tako ne kapiram zasto Amerikacni moraju da sprovode vezbe u njihovoj blizini. Nece taj Kim Dzong sigurno sa livade da pritisne neki taster za lansiranje nuklearke, nego ce to iz nekog bunkera da uradi, a koliko mu je stalo do svog naroda i bliznjih se primecuje na osnovu toga sto je spreman da likvidira rodjenog tecu.

Djordje NS

pre 8 godina

@ Lucky

E, šta ti je kad čovek navikne ili da gubi ili da bude na gubitničkoj strani onda mu to još pređe u naviku i još počne da mu se sviđa.
Čist mazohizam!

FR

pre 8 godina

@prohorov - 'ajde sto nema smisla komentarisati tvrdnju da bi SAD bile zbrisane u prvom naletu, ali da ti zaista verujes da bi Rusija, a pogotovo Kina prstom mrdnuli zbog Severne Koreje je mnogo veci problem.

Duci0167

pre 8 godina

Ja verujem da S Koreja ima oruzje masovnog unistenja i biolosko oruzje. Da su ludi,jesu ludi. Da naprave zesce s***nje su sposobni ali bi svaki rat izgubili a u procesu bi nevini susedi stradali.

dejan

pre 8 godina

Razumem da se kao narod zbog sopstvene nemoći palimo na Ruse kad zauzimaju tvrd stav prema zapadu. Ali me interesuje u kojem svetu fantazije ili droga živite vi što se palite na pretnje Severne Koreje?

levac

pre 8 godina

Pa i mi smo devedesetih pretili NATO paktu,SAD-u smo objavili rat.Neki su pretili da ce gadjati Rim raketom ako bomba NAT-oa padne na Srbiju.I oni od straha odustali.

Prohorov

pre 8 godina

ADAM
Znate li ko je bio komandant NATO pakta od 1950. do 1952. godine? Nemojte čitati Vikipediju i učiti istoriju od nedoučenih istoričara, već čitajte istorijske knjige i memoare istaknutih vojskovođa i državnika. Pozdrav!