Poljska kupuje oružje od Švedske: Ovo se pokazalo efikasno u Ukrajini

Poljska je potpisala sporazum kojim će kupiti protivtenkovske bracače granata od švedskog "Saba", a ceo posao košta oko 1,63 milijardi dolara.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.03.2024.

16:49

Poljska kupuje oružje od Švedske: Ovo se pokazalo efikasno u Ukrajini
EPA/STRINGER

Ove godine Poljska će potrošiti oko četiri odsto BDP na odbranu, dok pokušava da ojača oružane snage nakon ruskog napada na Ukrajinu, preneo je Rojters.

"Poljske oružane snage će dobiti protivtenkovske granate proizvedene u Švedskoj i mi smo odvojili novac za to", rekao je ministar odbrane Kosinijak-Kamiš na konferenciji za novinare, dodajući da se to oružje pokazalo efikasnim u Ukrajini.

U dogovor je uključen automatski bacač granata "Karl-Gustav M4", koji je napravljen da se suprotstavi svim tipovima modernih borbenih vozila.

Kosnijak-Kamiš kaže da će Poljska dobiti nekoliko hiljada bacača granata i nekoliko stotina hiljada municije, kao i neophodnu infrastrukturu, obuku i ostale elemente neophodne za korišćenje oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

10 h

Podeli: