Amerikanci, vreme ističe

Američki kongresmeni predstavili su zakon o finansiranju vlade.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.03.2024.

08:16

Amerikanci, vreme ističe
Ilustracija: Shutterstock/ungvar

Pregovarači u američkom Kongresu objavili su predlog zakona o finansiranju vlade do kraja fiskalne godine koja je počela u oktobru, dok se kongresmeni suočavaju sa još jednom pretnjom oko delimičnog zatvaranja vlade, ukoliko ne donesu odluku do petka, 8. marta.

Zakon predstavlja diskrecioni nivo potrošnje od 1,66 biliona dolara za fiskalnu 2024. godinu, rekao je portparol Čaka Šumera, lidera demokratske većine u Senatu, navodi Rojters.

Zakon ispunjava detalje sporazuma koji su Šumer i predsedavajući Predstavničkog doma iz Republikanske partije, Majk Džonson, potpisali početkom januara.

Kongresmeni su prošle nedelje izglasali četvrtu privremenu meru od 1. oktobra kako bi vlada imala izvor finansiranja, kako bi se omogućilo finansiranje dela vlade do 8. marta, dok bi jedan deo saveznih agencija ugasio 22. marta.

"Predlog zakona sadrži agresivna ulaganja koja su demokrate ostvarile za američke porodice, radnike i američku nacionalnu obranu", istakao je Šumer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

11 h

Podeli: