Dve zemlje igraju važnu ulogu: "Ruski gas ide preko nas"

Bugarska i Turska ostaće pouzdani tranzitni putevi za isporuku gasa Mađarskoj, obezbeđujući energetsku bezbednost zemlje.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 02.03.2024.

09:13

Dve zemlje igraju važnu ulogu:
Foto: shutterstock, Fly Of Swallow Studio

To je izjavio mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto posle bilateralnih razgovora sa bugarskim i turskim predsednicima, Rumenom Radevom i Redžepom Tajipom Erdoganom, na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji.

Dve zemlje igraju važnu ulogu u obezbeđivanju isporuka gasa Mađarskoj, što će "sigurno" tako i ostati s obzirom na to da Mađarska već dobija gas iz Rusije preko Turske, Bugarske i Srbije, rekao je on, preneo je MTI.

"I bugarski i turski predsednik izrazili su jasan stav i obećali da će njihove zemlje obezbediti pouzdan tranzitni put za nas u narednim godinama", rekao je Sijarto.

On je pozdravio to što je sa Turskom potpisan sporazum prema kojem će ta zemlja u drugom i trećem kvartalu ove godine isporučiti Mađarskoj 275 miliona kubnih metara gasa.

Sijarto je rekao da će Mađarska biti prva zemlja, pored suseda Turske, koja će uvoziti turski gas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: