Svet

Petak, 01.03.2024.

08:39

Odustaju od igre: "Zbogom, radnici"

Proizvođač video i računarskih igara Elektronik arts (EA) otkazao je planirano predstavljanje igre "Star vors".

Izvor: Tanjug

Odustaju od igre:
Foto: shutterstock, Miljan Zivkovic

Zbog toga će otpustiti pet odsto svojih zaposlenih širom sveta, što je otprilike 670 ljudi.

Igra, koja je bila u ranoj fazi razvoja, pripadala bi žanru pod nazivom "pucačina iz prvog lica", a mesto odigravanja bio bi svemir, po uzoru na "Ratove zvezda", preneo je Bi-Bi-SI.

Elektronik arts je u decembru 2023. objavio da će otpustiti osoblje u britanskoj podružnici Codemasters, poznatoj po trkačkim igrama.

Šef kompanije Endru Vilson je u pismu osoblju rekao da je kompanija počela da stupa u kontakt sa zaposlenima koji će biti otpušteni i očekuje da će to biti završeno do leta.

To je najnoviji slučaj gašenja radnih mesta koja su zahvatila industriju igara.

S tim u vezi, bivši izvršni direktor studija za igre Blizard Rič Barham istakao je da je izuzetno teško dobiti sredstva za pokretanje novog studija za igre, što povlači otpuštanja hiljada zaposlenih svakog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: