Odustaju od igre: "Zbogom, radnici"

Proizvođač video i računarskih igara Elektronik arts (EA) otkazao je planirano predstavljanje igre "Star vors".

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 01.03.2024.

08:39

Odustaju od igre:
Foto: shutterstock, Miljan Zivkovic

Zbog toga će otpustiti pet odsto svojih zaposlenih širom sveta, što je otprilike 670 ljudi.

Igra, koja je bila u ranoj fazi razvoja, pripadala bi žanru pod nazivom "pucačina iz prvog lica", a mesto odigravanja bio bi svemir, po uzoru na "Ratove zvezda", preneo je Bi-Bi-SI.

Elektronik arts je u decembru 2023. objavio da će otpustiti osoblje u britanskoj podružnici Codemasters, poznatoj po trkačkim igrama.

Šef kompanije Endru Vilson je u pismu osoblju rekao da je kompanija počela da stupa u kontakt sa zaposlenima koji će biti otpušteni i očekuje da će to biti završeno do leta.

To je najnoviji slučaj gašenja radnih mesta koja su zahvatila industriju igara.

S tim u vezi, bivši izvršni direktor studija za igre Blizard Rič Barham istakao je da je izuzetno teško dobiti sredstva za pokretanje novog studija za igre, što povlači otpuštanja hiljada zaposlenih svakog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Opet oštro "ne" Ukrajini

Mađarska vlada će uvesti nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, saopštio je danas ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.

13:36

12.4.2024.

21 h

Svet

Najavili novo snažno oružje FOTO

Britansko ministarstvo odbrane danas je najavilo da će od 2027. postavljati lasere na ratne brodove za obaranje dronova, pet godina ranije nego što se očekivalo.

15:06

12.4.2024.

20 h

Podeli: