Bogataši masovno prodaju akcije: Zašto?

U desetinama transakcija od početka februara Mark Zakerberg je prodao oko 1,4 miliona akcija Mete vrednih otprilike 638 miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

11:44

Bogataši masovno prodaju akcije: Zašto?
Depositphotos, Kolobsek

Poznati američki direktori, osnivači i naslednici firmi prodaju akcije u kompanijama koje su ih učinile milijarderima.

Za gotovo celu tu grupu cene deonica trenutno se kreću blizu rekordnih vrednosti, prenosi Poslovni dnevnik.

Džef Bezos je prodao akcije Amazona u vrednosti od 8,5 milijardi dolara u nekoliko transakcija ovog meseca. Istovremeno, Džejmi Dajmon, izvršni direktor i predsednik Džej-Pi Morgan Čejsa, prodao je 150 miliona dolara deonica prošle nedelje, prvi put otkako je preuzeo najvišu poziciju u banci pre 18 godina. Otprilike u isto vreme, Leon Blek, saosnivač i bivši izvršni direktor Apolo global menadžmenta, rešio se 172,8 miliona dolara akcija – takođe prva prodaja deonica, piše "Fortjun".

U desetinama transakcija od početka februara, Mark Zakerberg je prodao oko 1,4 miliona deonica Mete vrednih otprilike 638 miliona dolara. Ova najnovija serija prodaja dolazi nakon što je prethodno prodao 588.200 deonica u novembru, 688.400 u decembru i 447.200 u januaru. Prodao je gotovo 600 miliona dolara tokom tri meseca do februara, a prihodi od kombinovanih prodaja tokom poslednja četiri meseca dostigli su 1,2 milijarde dolara.

Slično, fond za porodicu Volton, naslednike osnivača "Volmarta", prodao je akcije Volmarta u vrednosti od 1,5 milijardi dolara ovog meseca. Prema podacima Blumberga, porodica poseduje otprilike 45% deonica Volmarta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: