Potpuno povlačenje: Okreću leđa Rusiji

Kompanije LG, Boš i Soni uskoro zatvaraju prodavnice u Rusiji.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2024.

17:52

Potpuno povlačenje: Okreću leđa Rusiji
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Preostale prodavnice tehnoloških kompanija El-Dži (LG), Boš i Soni u Rusiji se postepeno zatvaraju i rasprodaju preostalu robu, a na njihovom mestu se već otvaraju radnje kompanija iz Turske i Kine, prenosi Komersant pozivajući se na anonimni upućeni izvor.

Maloprodajni partneri pomenutih stranih proizvođača do sada nisu zatvarali radnje da bi izbegli kazne za prevremeni raskid ugovora.

"Kompanijama se u takvim slučajevima često izriču novčane kazne, tako da se firmama koje odlaze više isplati da sačekaju da ugovor istekne", objasnio je izvor lista Komersant.

Tehnička podrška južnokorejskog brenda LG saopštila je da su sve prodavnice u Rusiji zatvorene "zbog zastoja u snabdevanju".

Tri maloprodajna objekta kompanije Soni u Moskvi ostaće otvorena do leta da bi rasprodala zalihe.

Regionalna direktorka odeljenja za trgovinu nekretninama NF grupe Jevgenija Hakberdijeva smatra da će roba iz Kine i drugih zemalja lako zameniti firme koje odlaze sa ruskog tržišta, prenosi RIA Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: