Rusija zabranjuje izvoz benzina

Ruska vlada planira da od 1. marta uvede privremenu zabranu izvoza benzina.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2024.

08:41

Rusija zabranjuje izvoz benzina
Foto: shutterstock, Pakpanat

Ova odluka je doneta kako bi izjednačila rastuću potražnju u prolećnoj i letnjoj sezoni, rekao je za TASS portparol potpredsednika vlade Aleksandra Novaka.

"Možemo da potvrdimo ovu informaciju", rekao je portparol.

Kako navodi TASS, ova odluka je neophodna kako bi se nadoknadila rastuća potražnja tokom letnjih raspusta, rada na terenu i planiranih remonta u rafinerijama.

Ograničenje se neće odnositi na zemlje članice Evroazijske ekonomske unije i na Južnu Osetiju, Abhaziju, Mongoliju i Uzbekistan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: