"Čovek bi ovde umro od gladi bez 2.000 evra mesečno" VIDEO

U Finskoj nisu cene kakve bismo možda očekivali da budu.

Svet

Izvor: Kurir

Četvrtak, 22.02.2024.

12:09

Ilustracija: Shutterstock/Stokkete

To nam dokazuje i Marija, koja se našla u jednom njihovom supermarketu i na licu mesta sve snimila. Na svom Tiktoku objavila je rafove sa proizvodima, na osnovu čega je zaključila da bi "čovek bez 2.000 evra mesečno ovde umro".

"Ne znam ko me je slagao da Finska nije toliko skupa. Ovo je bukvalno jedna od najskupljih zemalja u kojoj sam bila. Ne znam koje su njihove prosečne plate, ali ovde bi čovek umro bez 2.000 evra mesečno", započinje Marija, prenosi Kurir.

Kako navodi, čak i spremanje hrane nije baš sjajno za budžet, zato što je dosta skupo u marketima.

"Kada želim da uštedim novac, kupujem gotova jela. Ovde je cena od pet do deset evra po obroku, što je manje nego u restoranima", priča ona.

Međutim, ističe i da su u Finskoj restoranske cene prevelike. Navela je primer supe sa pijace koja je koštala čak 14 evra, dok bi u restoranu takva iznosila minimum 20.

Cena suhomesnatih proizvoda se za nekoliko grama kreće od dva i po do pet evra.

"Deset jaja je između tri i pet evra, voće je, takođe, dosta skupo. Od iznosa koji treba izdvojiti za povrće me zaboli glava, jer su paprike bukvalno pet evra, a najjeftinije mleko je oko evro i po. Finska mi se čini skupljom od Norveške, izuzetno nepristupačno za naše plate", zaključuje Marija.
@marijasolotraveler Bez 2000 evra meseèno èovek bi u Finskoj umro od gladi. Nešto više o cenama u Finskoj, i koliko æe vas koštati da se hranite ovde, možete videti u ovom klipu. Imaju Lidl, koji je jeftiniji od ostalih marketa, ali je svakako dosta jako za naš džep. Èini mi se skupljom od Norveške. Jedno za Skandinaviju je sigurno - jako nepristupaèno za naše plate. #finland #cene #fyp #tiktoksrbija #putovanja ♬ Start Me Up - Rock n Rolla

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Opet oštro "ne" Ukrajini

Mađarska vlada će uvesti nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, saopštio je danas ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.

13:36

12.4.2024.

7 h

Podeli: