Pokrenuta tužba protiv najvećeg proizvođača mineralne vode: "Ogromna prevara"

Udruženje za zaštitu potrošača Fudvoč (Foodwatch) objavilo je juče da pokreće tužbu protiv kompanija Nestle (Nestlé Waters) i grupe Sours alma (Sources Alma).

Svet

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

11:18

Pokrenuta tužba protiv najvećeg proizvođača mineralne vode:
Ilustracija: Shutterstock/TY Lim

Tužba je pokrenuta zbog zabranjenih tretmana dezinfekcije koje su koristili za nekoliko svojih brendova mineralnih voda.

"Niko, čak ni multinacionalna kompanija kao što je Nestle, nije iznad zakona", rekla je direktorka za informacije udruženja Fudvoč, Ingrid Kragl, prenosi Figaro.

Organizacija Fudvoč smatra da su pomenute kompanije prekršile Evropsku direktivu o mineralnim vodama, Kodeks potrošača i Kodeks o javnom zdravlju.

Krajem januara je najveći svetski proizvođač mineralne vode Nestle voters otkrio da je koristio zabranjene tretmane za prečišćavanje nekih brendova mineralnih voda (Perrier, Vittel, Hépar, Contrex).

"Ovo je ogromna prevara za koju će Nestle voters, grupa Sours alma, ali i francuska država morati da odgovaraju", tvrdi Fudvoč.

Istraga Vlade Francuske koju su objavili mediji je pokazala da je skoro svaki treći brend mineralne vode u Francuskoj podvrgnut tretmanu prečišćavanja koji treba da se koristi samo za vodu iz slavine, preneo je krajem januara portal Frans 24.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: