Pepco se povlači: Ovde zatvaraju radnje

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

10:10

Pepco se povlači: Ovde zatvaraju radnje
Foto, ilustracija: DCODE MEDIA / Shutterstock.com

Naveli su da ne očekuju zadovoljavajuće finansijske rezultate u toj zemlji.

"Grupa je zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo povrata", navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedeljak, prenosi Indeks.

Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj berzi i koji je na kraju decembra imao ukupno 4.832 prodavnice, ušao je na austrijsko tržište u septembru 2021. i upravlja sa 73 prodavnice u zemlji.

U oktobru je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usredsredio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira da otvori najmanje 400 novih prodavnica u 2023/24.

Iz kompanije Pepco rekli su da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. i dodali da će im to omogućiti fokusiranje na druga tržišta na kojima mogu da generišu veće povrate.

Takođe su istakli da odluka ne utiče na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi ni na poslovne operacije u drugim zemljama.

Trgovački uslovi nastavljaju da budu izazovni u većem delu Evrope, saopštio je Pepco prošlog meseca, iako je ostao "oprezno optimističan" za 2024.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: