Svet

Nedelja, 21.02.2021.

15:59

Rusija se udružila sa Emiratima: Razvijaju novi supersonični putnički avion

Ruska Ujedinjena avio korporacija i državni investicioni fond u UAE osnovaće zajedničku kompaniju za razvoj novog malog supersoničnog putničkog aviona.

Izvor: Tanjug

Rusija se udružila sa Emiratima: Razvijaju novi supersonični putnički avion
Konkord; Foto: Depositphotos, alfredosaz.gmail.com

To je danas najavio ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

"Otvoreno je pitanje učešća u kapitalu i o tome još moramo da razgovaramo", izjavio je ruski ministar i potvrdio da će krajem ove godine, ili početkom sledeće, svetska javnosti imati priliku da vidi dizajn aviona, prenosi portal Sputnjik.

Ipak, poznato je da su ciljevi konstruktora da novi avion može da razvije brzinu do 1,8 maha, kao i da će se proizvoditi dve verzije - sa osam i sa 30 putničkih sedišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

7 h

Podeli: