Svet

Nedelja, 03.01.2021.

15:33

Danci bogatiji nego ikad pre

Danci su bogatiji sada nego što su to bili pre počeka pandemije koronavirusa. Zapravo, bogatiji su nego ikada pre.

Izvor: klix.ba

Danci bogatiji nego ikad pre
Foto: Depositphotos, IgorTishenko

Domaćinstva u ovoj državi su u trećem kvartalu prošle godine imala imovinu čija vrednost iznosi 930 milijardi dolara. Reč je uglavnom o imovini u obliku deonica i obveznica, saopštili su iz Centralne banke Danske.

U poslednja dva kvartala 2020. njihovo bogatstvo je poraslo za skoro 119 milijardi dolara i time se anulirao pad od 90 milijardi dolara koji se desio u prvom kvartalu, prenosi portal Kliks (Klix).

Očekuje se da će ovi pozitivni trendovi pomoći u prevladavanju negativnih posledica mera protiv pandemije koronavirusa.

Prosečno bogatstvo jednog domaćinstva iznosi blizu 335.000 dolara, ali kod većine je taj iznos manji, naveli su iz Centralne banke Danske. Pa je tako na primer 43 posto penzione štednje u vlasništvu deset posto stanovništva, prenosi magazin Blumberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Biće viška nafte?

Tržište sirove nafte trenutno je zategnuto, ali će sledeće godine verovatno biti viškova u ponudi, sa cenama za tip Brent koje će pasti u raspon od srednjih do visokih 70 dolara, saopštila je banka Morgan Stanley.

20:36

22.7.2024.

1 d

Podeli: