Svet

Četvrtak, 28.05.2020.

08:57

Maduro najavio poskupljenje goriva u Venecueli

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro imenovao je tim stručnjaka koji bi trebalo da razmotri da li bi cena najjeftinijeg goriva na svetu trebalo da poraste.

Izvor: Tanjug

Maduro najavio poskupljenje goriva u Venecueli
Foto: Epa, Clemens Bilan

Venecuela se može pohvaliti najvećim svetskim podzemnim rezervama nafte, ali primorana je da kupuje gorivo od Irana kako bi premostila duboke nestašice, jer ne može da izvlači sirovu naftu iz zemlje i pretvori je u gorivo, prenosi AP.

"Gorivo koje mi uvozimo iz Irana i drugih zemalja plaćamo dolarima. Mnogi su mi sugerisali i ja sam se saglasio da je povećamo", rekao je Maduro.

Kako se navodi, Maduro nije precizirao koliko bi gorivo moglo da poskupi, samo je rekao da će biti fer poskupljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

11 h

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

1 d

Podeli: