Svet

Utorak, 06.08.2019.

08:00

Tramp uveo najteže sankcije Venecueli: Blokirali im svu imovinu u Americi

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa donela je uredbu o zamrzavanju celokupne imovine vlade Venecuele u SAD.

Izvor: Tanjug

Tramp uveo najteže sankcije Venecueli: Blokirali im svu  imovinu u Americi
FOTO: Tramp, Epa, Leigh Vogel POOL

Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih poslednjih meseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika.

"Sva imovina i udeli u imovini vlade Venecuele koji se nalaze u SAD blokirani su i ne mogu se preneti, platiti, izneti, povući ili na drugi način realizovati", piše u izvršnoj uredbi koji je objavila Bela kuća.

Zabrana podrazumeva i zabranu američkih kompanija i pojedinaca da posluju sa vladom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i njegovm pristalicama, prenosi AP.

Kako navodi agencija najnovija uredba svrstava vladu Madura na spisak na kome se već nalaze Kuba, Severna Koreja, Sirija i Iran kojima su već uvedene "agresivne

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemci u panici: "Potrebno nam je čudo"

Nemci bi ponovo trebalo da rade više jer nemačka privreda beleži loše rezultate, smatra premijer Bavarske Markus Zeder ističući da su druge zemlje postale ekonomski uspešnije.

9:29

23.6.2024.

8 h

Podeli: