Svet

Petak, 19.04.2019.

10:50

Nakon ovog neobičnog poteza, supermarket povećao zaradu za 300%

Vlasnik supermarketa u novozelandskom gradu Krajstčrč odlučio je da izbaci plastična pakovanja voća i povrća.

Izvor: Eko Vjesnik

Nakon ovog neobičnog poteza, supermarket povećao zaradu za 300%
Foto: sergioz/Depositphotos, ilustracija

To je rezultiralo navalom kupaca i porastom prodaje pojedinih proizvoda za čak 300 odsto.

Kako piše Eko Vjesnik, akciju pod nazivom "Food in the nude", odnosno, "gola hrana" pokrenuo je Nigel Bond, vlasnik supermarketa koji pripada novozelandskom lancu "New World".

Gola hrana je ubrzo postala pravi hit među kupcima, a prodaja određenih proizvoda poput crvenog luka povećana je za 300 posto.

"Kada smo u supermarketu na policama izložili voće i povrće bez plastičnog pakovanja, broj kupaca je odjednom značajno porastao. Sećam se da sam kao dete s roditeljima kupovao voće i povrće na štandovima i još uvek osećam miris svežih citrusa i luka. Pakovanjem proizvoda u plastiku ljudima smo oduzeli to iskustvo”, rekao je Nigel Bond.

Bond ima tridesetogodišnje iskustvo u trgovačkom poslovanju i bio je svestan da nagle promene u načinu poslovanja ponekad mogu da izazovu katastrofalne posledice, no "razgolićivanjem" hrane od svojih je kupaca dobio samo pozitivne povratne informacije, i to kao nikada do sada, prenosi Eko Vjesnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Zaboravljeni porez se opet vraća

Zaboravljeni porez opet se vraća i to onaj na nekretnine. Iz Vlade Hrvatske ponovno stiže najava o njegovom uvođenju, a sve s ciljem da se smanje cene kuća i stanova koje su otišle u nebo.

10:26

11.7.2024.

1 d

Svet

Pokajali se – ipak neće ruski gas

Austrijsko ministarstvo za energetiku objavilo je u utorak da je osnovalo komisiju koja bi trebalo da analizira ugovor domaće energetske kompanije OMV i ruskog Gasproma o snabdevanju gasom i razmotri mogućnosti njegovog raskida.

8:11

11.7.2024.

1 d

Podeli: