Svet

Subota, 23.04.2016.

14:15

10 stvari koje treba proveriti pri kupovini kola

Kupovina automobila većini je jedna od dve najveće investicije u životu. Ozbiljnije je samo rešavanje stambenog pitanja.

Izvor: Večernji list

10 stvari koje treba proveriti pri kupovini kola
(Foto: Thinkstock.com)

Tim više čudi da se dva od pet kupaca novih automobila u tu investiciju upusti a da ne isproba vozilo za koje će - u većini slučajeva - pet godina plaćati mesečne rate, piše Večernji list.

Ovo su, prema pisanju lista, 10 stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine automobila:

1. Da li vam je sedište udobno (da li je dovoljno široko i duboko; podupire li dobro leđa)? Možete li za upravljačem naći položaj koji vam odgovara?

2. Odgovara li vam osećaj koji u vožnji pruža volan? Jesu li vam papučice (gas, kočnica, kvačilo) pretvrde ili premekane?

3. Smatrate li automobil dovoljno udobnim i pri prelasku preko veće neravnine na putu?

4. Iritira li vas količina buke (s ulice ili od motora) koju čujete u kabini?

5. Ubrzava li u skladu s vašim očekivanjima, odnosno može li isprobani motor pratiti vaš stil vožnje? Isprobajte kako ubrzava od 0 do 60 km/h.

6. Odstupa li potrošnja s putnog računara u vozilu bitno od deklarisane fabričke potrošnje (testirane vožnje većinom su gradske, pa i kod deklarisane potrošnje treba gledati vrednosti za gradsku vožnju)?

7. Snalazite li se s komandama? Možete li u vožnji jednostavno i brzo promeniti radio ili naći informaciju o gorivu preostalom u rezervoaru?

8. Imate li na dohvat ruke dovoljno pregrada za stvari koje obično imate pored sebe - mobilni, voda, kovanice, maramice ...? Ponesite te stvari na probnu vožnju. Hoće li automobil odgovararati vašim svakodnevnim potrebama?

9. Odgovara li automobil spoljnim dimenzijama i oblikom vašim svakodnevnim potrebama?

10. Da li je prtljažnik dovoljno velik i iskoristivog oblika? Ako trenutno imate dečja kolica, mogu li da stanu ona u prtljažnik?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: