Palma prodaje Akva park

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je da Jagodina prodaje Akva park.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.10.2014.

15:10

Default images

"Doneli smo odluku da prodamo Akva park", rekao je Marković na sednici Skupštine grada i napomenuo da će grad za Akva park "uzeti duplo više para nego što se uložilo u njegovu izgradnju".

"Prodajom Akva parka mi ćemo doći do para, nešto ćemo uraditi sa tim parama ako ga budemo prodali, a taj neko ko ga kupi neće ga odneti u državu ili grad gde živi. Akva park ostaje i dalje ovde", poručio je on.

Dodao je da jagodinski Akva park ima turističku dimenziju budući da jedan od prvih u Srbiji, te da će odbornici biti informisani o daljem postupku.

Akva park u Jagodini, prvi u Srbiji, otvoren je u julu 2007. godine. Lani ga je posetilo 330.000 turista iz svih krajeva Srbije i inostranstva. Posetilaca je bilo cele godine a najviše u letnjem periodu. U proleće i jesen nezaobilazna je destinacija svih đačkih i drugih ekskurzija, a najposećeniji je leti, kaže za Tanjug direktor Akva parka, Zoran Gligorijević.

Akva park je površine šest hektara, ima sedam bazena jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice. Tu su i tereni za košarku, odbojku...

Od otvaranja do sada posetilo ga je oko tri miliona turista. Neposredno uz Akva park je ZOO vrt, Muzej voštanih figura, Stadion FK Jagodina a od 18. septembra i moderan "Vivo" šoping centar na 10.000 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: