Svet

Ponedeljak, 04.08.2014.

10:36

Samsung ne plaća, Majkrosoft tuži

Majkrosoft je odlučio da podnese tužbu američkom sudu protiv južnokorejske kompanije Samsung zbog nepoštovanja licencnog sporazuma iz 2011. godine.

Izvor: Tanjug

Default images

Radi se o sporazumu kojim je predviđeno plaćanje nadoknade za korišćenje patenata Majkrosofta koji se nalaze u operativnom sistemu "android", objavljeno je danas na veb sajtu zdnet.fr.

Samsung, međutim, od kraja 2013. godine odbija da obavlja te isplate, navodeći kao opravdanje kupovinu ogranka za mobilne uređaje i usluge Nokije, izjavio je Dejvid Hauard, zamenik glavnog advokata Majkrosofta.

Hauard predlaže drugo objašnjenje, navodeći da se, od trenutka potpisivanja sporazuma 2011. godine do danas, prodaja smartfona Samsunga učetvorostručila, povećavši se sa 82 miliona komada na 314 miliona (podaci istraživačke firme IDC).

"Samsung je predviđao da će imati uspeh, ali niko nije pretpostavljao da će njihova prodaja smartfona pod operativnim sistemom 'android' toliko biti povećana", rekao je Hauard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: