Svet

Petak, 01.08.2014.

19:43

Šta je Markione uradio od Fijata?

Akcionari italijanskog proizvođača automobila Fijata odobrili su reorganizaciju globalnog poslovanja te kompanije.

Izvor: Tanjug

Default images

To će rezultirati prebacivanjem njenog sedišta u Holandiju pre emitovanja akcija na Njujorškoj berzi planiranog za prvu polovinu oktobra.

U okviru najavljene reorganizacije, kompanija će biti preimenovana u "Fijat Krajsler automobili" po njenom spajanju sa američkom automobilskom grupacijom Krajsler, dok će se fiskalna baza nove kompanije nalaziti u Britaniji, prenela je agencija Frans pres.

"Budućnost naše kompanije počinje sa današnjim sastankom", izjavio je predsednik Fijata Džon Elkan, pre izjašnjavanja akcionara u istorijskom sedištu te kompanije u Torinu.

Time je, prema ocenama Frans presa, okrenuta nova stranica u 115 godina dugoj istoriji Fijata, zahvaljujući kojoj će ta kompanija postati sedmi najveći automobilski gigant na svetu.

Prema rečima izvršnog direktora Fijata Serđa Markionea, ovo spajanje "okončava jedan dugotrajan i istorijski ciklus od 115 godina, ali takođe otvara novu budućnost sa snažnim i konkretnim perspektivama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Podeli: