Svet

Petak, 25.07.2014.

08:47

Dobre vesti pojeftinile naftu

Cene nafte su različite, jer je vest o slaboj tražnji benzina u SAD neutralisala pozitivne podatke o prerađivačkoj aktivnosti u Kini, naveli su analitičari.

Izvor: Tanjug

Default images

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u septembru pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 11 centi na 101,96 dolara po barelu.

Barel severnomorske nafte tipa "brent" za septembarsku isporuku na tržištu u Londonu koštao je 107,1 dolara, odnosno tri centa više nego na kraju jučerašnjeg poslovanja, prenela je agencija Frans pres.

Prema podacima američke službe za energetske informacije, zalihe benzina u SAD su u nedelji zaključno sa 18. julom porasle za 3,38 miliona barela na 217,9 miliona, uprkos tome što je u toku letnja sezona kada Amerikanci tradicionalno troše velike količine benzina.

Sa druge strane, iz Kine su stigli pozitivni podaci o ubrzanju prerađivačke aktivnosti u julu na 52 poena, što je prema podacima britanske banke HSBC, najviši nivo za poslednjih godinu ipo dana.

Investitori su, takođe, fokusirani na razvoj situacije u istočnoj Evropi, dok SAD i njeni saveznici planiraju novu rundu sankcija protiv Rusije zbog pružanja podrške proruskim snagama u Ukrajini koje se sumnjiče za prošlonedeljno obaranje malezijskog aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: