Svet

Petak, 20.06.2014.

21:12

Potez Koka-Kole o kome priča svet

Koka-Kola je često na meti kritika zbog navodno nezdravih sastojaka svojih napitaka, ali kada je reč o marketingu i promociji, teško da im ima ravnih.

Izvor: kolektiv.me

Default images

Ovaj potez Koka-Kole oduševio je ceo svet, a zašto možete pogledati u priloženom videu.

Hello Happiness of Coca Cola je naziv dirljive reklame, a zapravo je reč o kombinaciji sa kratkim dokumentarcem, o siromašnim radnicima sa jugoistoka Azije koji dolaze u Ujedinjene Arapske Emirate u potrazi za zaradom.

Oni pričaju o tome kako im je glavna želja da omoguće koliko – toliko pristojan život porodicama u njihovim zemljama, o tome da naporno rade kako bi svojoj deci omogućili školovanje…

Ipak, ne zarade mnogo. Oko 6 dolara dnevno i štede svaki cent kako bi mogli da ga pošalju u domovinu. A velika im je želja da se, bar telefonom, čuju sa svojim najbližim. Cena poziva je velika prepreka… minut razgovora košta oko 0,91 dolara.

Koka-Kola je zato napravila specijalno dizajnirane govornice u kojima kao žetoni služe čepovi sa boca pomenutog napitka. Jedan žeton – jedan minut razgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: