Svet

Petak, 20.06.2014.

21:12

Potez Koka-Kole o kome priča svet

Koka-Kola je često na meti kritika zbog navodno nezdravih sastojaka svojih napitaka, ali kada je reč o marketingu i promociji, teško da im ima ravnih.

Izvor: kolektiv.me

Default images

Ovaj potez Koka-Kole oduševio je ceo svet, a zašto možete pogledati u priloženom videu.

Hello Happiness of Coca Cola je naziv dirljive reklame, a zapravo je reč o kombinaciji sa kratkim dokumentarcem, o siromašnim radnicima sa jugoistoka Azije koji dolaze u Ujedinjene Arapske Emirate u potrazi za zaradom.

Oni pričaju o tome kako im je glavna želja da omoguće koliko – toliko pristojan život porodicama u njihovim zemljama, o tome da naporno rade kako bi svojoj deci omogućili školovanje…

Ipak, ne zarade mnogo. Oko 6 dolara dnevno i štede svaki cent kako bi mogli da ga pošalju u domovinu. A velika im je želja da se, bar telefonom, čuju sa svojim najbližim. Cena poziva je velika prepreka… minut razgovora košta oko 0,91 dolara.

Koka-Kola je zato napravila specijalno dizajnirane govornice u kojima kao žetoni služe čepovi sa boca pomenutog napitka. Jedan žeton – jedan minut razgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: