Svet

Utorak, 20.08.2013.

09:15

Gde su najsrećniji radnici na svetu

Najzadovoljniji radnici na svetu su Holanđani, a za petama su im Amerikanci, iako većina zaposlenih u Sjedinjenim Državama uopšte i ne koristi godišnji odmor.

Izvor: Tanjug

Default images

Zanimljivo je da se ni jedni ni drugi ne mogu pohvaliti velikim brojem plaćenih neradnih dana, a ipak su lideri u zadovoljstvu.

Čak 80 odsto anketiranih zaposlenih Holanđana je jako zadovoljno, i 73 odsto Amerikanaca, iako velikom broju njih poslodavci čak i ne plaćaju vreme provedeno na godišnjem odmoru, piše američki Atlantic Magazine.

To pokazuje da plaćeni godišnji odmor i regres, koji su u nekim državama poput Holandije obavezni, nisu garancija zadovoljstva zaposlenih.

Svojim poslom zadovoljno je tek 57 odsto Italijana, iako imaju 20 plaćenih dana godišnjeg odmora i 11 plaćenih državnih praznika.

Najviše plaćenih neradnih dana u Evropskoj uniji imaju Austrijanci, 22 dana godišnjeg odmora i 13 plaćenih državnih praznika.

Zbog svega toga broj zadovoljnih Amerikanaca pomalo iznenađuje, tim pre što većina uopšte ne koristi godišnji odmor.

Razlog je možda krajnje jednostavan, kako pomalo šaljivo primećuje portal poslovni.hr: ne može ti nedostajati nešto što nikada nisi ni imao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – otimaju: Rusija uzvraća udarac

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o postupku nadoknade štete Rusiji i centralnoj Banci Rusije "izazavane neprijateljskim delovanjem SAD" koji predviđa da Moskva može da zapleni američku imovinu u Ruskoj Federaciji.

13:14

26.5.2024.

1 d

Podeli: