Svet

Četvrtak, 24.03.2011.

08:39

Britanija: Nema posla za mlade

Skoro 40 procenata mladih Britanaca i Španaca je bez posla, a generalno u razvijenim zapadnim zemljama nezaposlenost mladih se kreće oko 18 odsto.

Izvor: Tanjug

Default images

Jedan od pet Britanaca starih od 16 do 24 godine, nisu imali posao od oktobra do decembra 2010. godine, pokazuje zvanična statistika.

Efekti ovakvog stanja, smatraju stručnjaci, osećaće se i u budućnosti jer je veća verovatnoća da će oni češće ostajati bez posla ili zarađivati manje i kada kasnije budu radili. To je problem zbog koga strahuju gotovo sve zapadne vlade. U narednih 10 godina još 400 miliona mladih će ući u trku za poslom, zbog čega će ovaj problem postati izazov za mnogobrojne vlade, izjavio je direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Štros-Kan.

"Suočeni smo sa perspektivom 'izgubljene generacije' mladih ljudi, koja je osuđena da pati celog života od najgore nezaposlenosti i društvenih uslova", rekao je on.

Dodao je da ćemo "kako tenzija bude rasla među državma, imati povećanu društvenu i političku nestabilnost unutar nacija, pa čak i rat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – otimaju: Rusija uzvraća udarac

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o postupku nadoknade štete Rusiji i centralnoj Banci Rusije "izazavane neprijateljskim delovanjem SAD" koji predviđa da Moskva može da zapleni američku imovinu u Ruskoj Federaciji.

13:14

26.5.2024.

1 d

Podeli: