Svet

Ponedeljak, 16.01.2023.

08:25

Mađarska opet upozorila

Državni sekretar Mađarske Čaba Domotor je naveo da su obični građani Mađarske jasno izneli svoje stavove da žele manje sankcija Rusiji i da se njihov glas čuje.

Izvor: Tanjug

Mađarska opet upozorila
Foto: Vladimirkarp/Shutterstock

On je izjavio da bi zemlje poput Mađarske, koje se u velikoj meri oslanjaju na nuklearnu energiju, platile visoku cenu ako se naredni paket sankcija EU prema Rusiji bude odnosio na nuklearnu energiju.

Domotor je rekao da će se EU boriti da ekonomski rast bude iznad nule, zbog teške ekonomske situacije i sankcija.

Ocenio je da sankcije Rusiji nisu približile kraj rata, ali da evropska ekonomija sve više pati od sankcija, te da će evropski lideri biti pod sve većim pritiskom da promene odluke u vezi sa sankcijama.

Mađarski račun za energiju se povećava sa sedam milijardi evra na 17 milijardi, a vlada mora da izdvoji 2.600 milijardi forinti da plati subvencije za račune za energiju, rekao je sekretar, i dodao da su realne plate prošle godine porasle za više od četiri odsto.

Povodom povlačenja Erazmus fondova EU, Domotor je rekao da je mađarska vlada prihvatila zahteve Evropske komisije i da je parlament na jesen usvojio 17 amandmana u skladu sa tim.

''Sada smišljaju nove uslove'', rekao je Domotor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

1 d

Svet

Putin odobrio: Sledi povećanje

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

19:33

12.7.2024.

1 d

Svet

Nemci se "rešavaju" Kineza

Nemačka će u narednih pet godina ukloniti komponente koje proizvode kineske kompanije Huavej i ZTE iz svoje 5G bežične mreže.

19:56

13.7.2024.

20 h

Podeli: