MMF i Ukrajina dogovorili trogodišnji aranžman od 5,5 milijardi dolara

MMF i Ukrajina su dogovorili novi trogodišnji program od 5,5 milijardi dolara, izjavila je u subotu izvršna direktorka MMF-a Kristalina Georgijeva.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 08.12.2019.

13:57

MMF i Ukrajina dogovorili trogodišnji aranžman od 5,5 milijardi dolara
Foto: Epa/GIAN EHRENZELLER

"Zadovoljstvo mi je što je osoblje MMF-a postiglo dogovor s vlastima o politikama na kojima će se temeljiti novi trogodišnji aranžman u iznosu od 5,5 milijardi dolara u sklopu Proširenog fonda", ocenila je Georgijeva nakon telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Dodala je da taj dogovor podleže odobrenju MMF-a kao i da je njegovo izvršenje uslovljeno sprovođenjem niza prethodnih radnji, preneo je Indeks.hr.

"Predsednik i ja smo se složili da ekonomski uspeh Ukrajine presudno zavisi od jačanja vladavine zakona, poboljšanja integriteta pravosuđa i smanjenja uloge stečenih interesa u privredi", rekla je Georgijeva, koja je poziciju izvršne direktorke MMF-a preuzela početkom oktobra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: