Svet

Ponedeljak, 07.09.2015.

08:23

5.000 traktora "ruši" Brisel/FOTO

Glavne saobraćajnice u Briselu noćas su bile zatvorene zbog velikog broja traktora koji su pristizali na masovni protest proivođača mleka.

Izvor: B92, Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Belgijski mlekari, koji protestuju zbog niskih cena mleka, planirali su da u glavni grad Belgije dovezu čak 5.000 traktora, a dolazak prve grupe mašina već je prouzrokovao zatvaranje glavnih tunela i avenija koji vode u centar grada.

Organizatori su planirali da konvoj poljoprivrednih mašina prođe kroz centar grada i da se na kraju zaustavi na briselskom trgu Šuman, gde je sedište većine evropskih insitucija.
Foto: Beta/AP
Gradske vlasti apelovale su na vozače da ne koriste automobile bez preke potrebe, a grad nadleću policijski helikopteri.
Foto: Beta/AP
Mlekari traže da im se vrate subvencije i ograniči uvoz mleka nakon što je belgijska vlada, povinujući se propisima EU, poslednjih godina postepeno obustavila dotacije farmerima i otvorila svoje tržište za uvoz jeftinog mleka iz inostranstva. To je samo u ovoj godini dovelo do pojeftinjenja mleka od oko 25 odsto, a farmeri tvrde da im preti bankrot ako se ponovo ne uvede stari sistem subvencija i carina na uvozno mleko. * *

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

U njihove ruke odlaze i vojni avioni

Zbog velike potražnje za stručnjacima za održavanje vojnih aviona nemačka avio kompanija Lufthanza nedavno je osnovala odeljenje LHT-Difens, osnosno pristala je na prekvalifikaciju i usavršavanje radnika iz drugih oblasti.

14:18

18.6.2024.

1 d

Podeli: