Srbija

Ponedeljak, 04.03.2024.

14:39

Evo kako napreduje izgradnja tunela Laz

Do kraja marta očekuje se završetak prva dva asfaltna sloja u drugoj polovini tunela.

Izvor: eKapija

Evo kako napreduje izgradnja tunela Laz
Ilustracija: Shutterstock/David Jancik

U desnoj cevi tunela Laz na deonici auto-puta od Preljine do Požege u toku su radovi na elektro-mašinskom i telekomunikacionom opremanju tunela, koji su podeljeni u dve faze - na radove koji se izvode pre izrade prvog asfaltnog sloja, i na radova posle izrade tog sloja, kada se montira fina oprema.

Vladimir Petrović, rukovodilac službe nadzora nad radovima u tunelu Laz izjavio je da je u obe tunelske cevi postavljeno 147.995 metara nosača kablova, ili 82%, preneo je YouTube kanal JP Putevi Srbije, piše eKapija.

"Nosači su postavljeni u svodu tunela i u horizontalnim kablovskim kanalima, montirani su i ormari u SOS nišama, kao i razne vrste ormara za elektro-energetske i telekomunikacione instalacije", rekao je Petrović.

U levoj tunelskoj cevi tunela laz, prema njegovim rečima, trenutno se izvode radovi na preostalih 70 metara sekundarne podgrade i na izradi prvog sloja asfalta.

"Trenutno je izvedeno 1.200 metara, a do kraja marta se planira da se u drugoj polovini tunela u obe cevi završe radovi na prva dva asfaltna sloja konstrukcije, što je preduslov za montiranje fine opreme i što se očekuje do kraja marta", najavio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: