Mali: Srbija je uspela da sačuva makroekonomsku stabilnost

Ministar finansija Siniša Mali je na Regionalnom samitu o Planu rasta i ekonomskog približavanja danas u Tirani.

Srbija

Izvor: B92.net

Četvrtak, 29.02.2024.

11:55

Mali: Srbija je uspela da sačuva makroekonomsku stabilnost
Foto: Instagram/mali_sinisa

"Verujem da samo otvoren dijalog izmedju nas može da doprinese zajedničkom razvoju i ekonomskom rastu, kao i daljem približavanju ka EU", napisao je svom Instagram profilu.

"Uprkos brojnim izazovima prouzrokovanih svetskom krizom, Srbija je uspela da sačuva makroekonomsku stabilnost i da postiže dobre rezultate. Inicijative za zajedničko regionalno tržište, faznu integraciju u EU jedinstveno tržište, zatim tzv. 'zeleni koridori', pristup jedinstvenom tržištu za plaćanje u evrima, ocenjivanje usaglašenosti i prihvatanje industrijskih proizvoda - sve to će nam pomoći da zajedno rastemo, da imamo jaču privredu, a da naši gradjani imaju bolji životni standard. Idemo dalje", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Opet oštro "ne" Ukrajini

Mađarska vlada će uvesti nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, saopštio je danas ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.

13:36

12.4.2024.

1 d

Svet

Najavili novo snažno oružje FOTO

Britansko ministarstvo odbrane danas je najavilo da će od 2027. postavljati lasere na ratne brodove za obaranje dronova, pet godina ranije nego što se očekivalo.

15:06

12.4.2024.

1 d

Podeli: