Vučić: Sve je spremno; Srbija razmatra i azijske zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sve tehnički spremno da se uspostavi zajedničko tržište radne snage zemalja Otvorenog Balkana.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

14:40

Vučić: Sve je spremno; Srbija razmatra i azijske zemlje
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bs

"Za nas velika stvar, posebno što sada imamo nedostatak radne snage, ali je dobro i za kretanje (radnika)", izjavio je Vučić na konferenciji za medije nakon plenarnog sastanka na samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa koji se održava u Tirani.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li je sve spremno za uspostavljanje zajedničkog tržišta radne snage Otvorenog Balkana, koje je najavljeno u martu.

Vučić je naveo primer da, kada je neko dobar radnik u Tirani ili Skoplju, sada će, ako želi, imati priliku da više zaradi u Beogradu.

"Super stvar za ceo region, odlična stvar, to će nam biti potrebno sa više zemalja", rekao je Vučić i dodao da Srbija sad razmatra sa kojim azijskim zemljama može da potpiše ugovore, kako bi dovela odatle radnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

7 h

Podeli: