"Gradi se 324 kilometra auto-puteva i brzih saobraćajnica"

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da se gradi 324 kilometra auto-puteva i brzih saobraćajnica.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.08.2021.

10:38

Foto: Depositphotos/diyan_nenov

Antić je kazao da se ulazi u fazu finalizacije ugovora projektno - tehničke dokumentacije i da se do kraja godine očekuje potpisivanje ugovora ili početak izgradnje novih 378 kilometara.

U ovom trenutku se gradi, kaže Antić za Pink, Moravski koridor 112 kilometara, Sremska Rača - Kuzmin 18 kilometara, obilaznica oko Beograda 13,5 kilometara, Preljina - Požega 31 kilometar, Ruma - Šabac - Loznica 77 kilometara, Valjevo - Lajkovac 17,5 kilometara, Fruskogorski koridor 47,7 kilometara, Novi Beograd - Surčin 7,9 kilometara.

Do kraja godine počeće se sa izgradnjom auto-puta Niš - Merdare - 32 kilometara, prva deonica, nastavlja se sa radovima na svim ključnim pravcima, Gružanski koridor i obilaznica oko Kragujevca, Kragujevac - Mrčajevci oko 50 kilometara, kreće Požarevac - Veliko Gradiste - Golubac, 70 kilometara, a kreće i važan projekat autoput Beograd - Zrenjanin, Zrenjanin - Novi Sad i idemo dalje Požega - Boljare.

"Ovo su istorijski rezultati i posledica političke i finansijske stabilnosti", kazao je Antić i dodao da je bum u izgradnji velikih infrastrukturnih projekata počeo od 2012. godine.

Veliki deo tih projekata, kako je rekao Antić, a ostalo se radi iz povoljnih zajmova.

Ključni problem u ovom trenutki je obezbediti dovoljan broj radnika koji će raditi na ovim projektima, naglasio je Antić i dodao da u ovom trenutku, samo na Moravskom koridoru radi 2.000 ljudi, a biće potrebno 3.500.

Kada je reč o Sopotskoj petlji, Antić kaže da taj projekat pokazuje brigu o interesima građana.

"Tokom izgradnje Koridora 10 i novog autoputa određena sela su izgubila komunikaciju sa regionalnim putevima. Izlazeći u susret zahtevima meštana izgradili smo taj projekat koji omogućava da sela u Pirotskom kraju imaju komunikaciju kakvu su imali, ali ima i širi značaj za taj kraj", kazao je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

16 h

Podeli: