"Preko sedam odsto na kraju godine"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija zabeležila za 34 odsto veći industrijski rast u aprilu ove godine u odnosu na april prošle godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.05.2021.

15:43

On je novinarima kazao da je rast od januara do aprila ove godine veći za 10,1 odsto u odnosu na isti period 2020. godine, a da je u aprilu zabeležen rast prerađivačke industrije od čak 42 odsto.

Vučić je izrazio očekivanje da će rast BDP na kraju godine biti i sedam odsto.

"To znači da ćemo, kada dobijemo sve parametre za druge oblasti, u drugom kvartalu imati snage da idemo preko 10-11 odsto, što bi nam omogućilo preko sedam odsto na kraju godine. To su dobre vesti, dobre plate, to je najveća snaga Srbije", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

7 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: