"Država će popraviti svu štetu, niko neće ostati bez krova nad glavom" VIDEO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će država popraviti svu štetu nastalu zbog poplava u nekoliko gradova.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Sreda, 24.06.2020.

09:52

Foto: Printskrin/TV Prva

Mihajlovićeva je navela i da niko neće ostati bez krova nad glavom.

Gostujući u "Temi jutra" na TV Prva, rekla da je trenutno saobraćaj obustavljen na oko 250 km, dok je 180 km puteva prohodno.

Mihajlovićeva je rekla da ima klizišta u zapadnoj Srbiji, ali da su "svi pod kontrolom". Dodala je da su srušena tri mosta, jedan od njih na državnom putu, a druga dva su lokalna mosta.

"Кada se situacija smiri i vremenski uslovi stabilizuju, izgradićemo i porušena tri mosta, popravićemo puteve i građanima koji su ostali bez domova izgradićemo kuće. Niko neće ostati bez krova nad glavom, ljudi moraju da imaju normalizovan život. Imamo iskustva iz 2014. godine, sve što smo mogli da naučimo, naučili smo, doneli nove zakone i sada sve novo gradimo drugačije", rekla je ona.

Navela je i da će prohodnost puta u narednim danima biti na gotovo svim deonicama, ali će biti otežana.

Mihajlovićeva je podsetila da je srušeni most kod Ljubovije izgrađen 1973. i dodala da se svi državni mostovi podjednako održavaju, kao i da država pomaže rekonstrukciju i održavanje i lokalnih puteva.

"Кada lokalna samouprava ne može sama, država pomaže zajedno sa Putevima Srbije. I ove popravke će se raditi iz budžeta Srbije. Moja poruka građanima je da ne brinu, da smo tu i da radimo zajedno, popravićemo sve", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Opet oštro "ne" Ukrajini

Mađarska vlada će uvesti nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, saopštio je danas ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.

13:36

12.4.2024.

1 d

Svet

Najavili novo snažno oružje FOTO

Britansko ministarstvo odbrane danas je najavilo da će od 2027. postavljati lasere na ratne brodove za obaranje dronova, pet godina ranije nego što se očekivalo.

15:06

12.4.2024.

1 d

Podeli: