Srbija

Subota, 18.04.2020.

21:40

Vučić najavio otvaranje: Prve radnje već od utorka, kafići i restorani početkom maja

Ako sve bude išlo kako je išlo danas, počinje uskoro otvaranje radnji i ostalih objekata, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Vučić najavio otvaranje: Prve radnje već od utorka, kafići i restorani početkom maja
Foto: EPA/Robert Ghement

Kako je objasnio, od utorka će biti otvorene zanatske radnje, obućari, krojači, automehaničari, prodavnice tehničke robe, građevinskog materijala...

Druge radnje biće otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Tu se radi o frizerskim salonima i salonima lepote, teretanama, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita.

Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, aerodrome, restorane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja.

Predsednik Srbije je za TV Pink najavio i da radnici u fabrikama treba da se spreme za povratak na posao od 4. ili 11. maja jer, kako kaže, počinju da rade fabrike u Češkoj i Slovačkoj kojima je potrebna roba iz Srbije.

Neke koje imaju način da drže socijalnu distancu među radnicima mogu da krenu već 27. aprila, dodao je.

Naravno, uslov za sve ovo jeste da se situacija sa koronavirusom stabilizuje i da se građani pridržavaju propisanih mera koje će uskoro biti ublažene.

Vučić je pozvao sve građevinare da od utorka krenu punom parom na posao u niskogradnji i visokogradnji. "Da počnu da rade, imamo mnogo projekata, svuda ćemo imati radove", rekao je on.

"Krećemo da radimo punom parom da bismo investicijama uspeli da sačuvamo naš BDP za koji je MMF već rekao da će biti najveći u Evropi", kaže Vučić.

"Imaćemo najbolju ekonomiju u celoj Evropi na kraju ove i sledeće godine", dodao je on.

"Kupovaćemo firme u regionu, Er Srbiju ćemo da jačamo"

Vučić je, govoreći o stanju domaće ekonomije, naveo da "ne moraju da brinu ljudi u EPS-u, Telekomu, javnim preduzećima..."

"Er Srbiju ćemo još da snažimo, dobićemo još bolje uslove na JFK aerodromu u Njujorku i napravićemo odlične ugovore tamo", rekao je Vučić i dodao da sada i EU dozvoljava i dokapitalizaciju i državnu pomoć i da će Srbija to iskoristiti.

"Pokazaćemo svoju snagu i u regionu i kupovaćemo različite kompanije i različite firme u regionu", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: