Srbija

Četvrtak, 26.03.2020.

12:18

Zadržali svih 1.300 radnika, tako se pomaže Srbiji

Lako je biti veliki kad sve ide dobro, jer se samo u teškim trenucima vidi prava veličina.

Izvor: B92

Zadržali svih 1.300 radnika, tako se pomaže Srbiji
Foto: Novomatic

Pandemija koronavirusa je paralisala ceo svet, Srbija nije izuzetak, a jedna od kompanija koja se među prvima odazvala apelu države za pomoć jeste i kompanija Novomatic, lider u oblasti gejming tehnologije u svetu, koja u našoj zemlji posluje pod brendovima AdmiralClub i AdmiralBet.

Naime, osnivač kompanije, profesor Johan Graf i bord direktora odmah su donirali 10 miliona dinara Srbiji za borbu protiv koronavirusa.

Ono što je najbitnije u ovom trenutku jeste činjenice da će Novomatic zadržati sve svoje zaposlene, i njihov posao je siguran, što je bez sumnje i najveća pomoć državi, kojoj tek predstoji borba da se izbori sa ekonomskim posledicama koronavirusa. I ne samo to, nego je i svim radnicima preporučeno da se uključe u rad lokalnih zajednica i budu od pomoći najugroženijima.

Inače, kompanija Novomatic Srbija zapošljava oko 1.300 ljudi, a svoju sudbinu za nas vezalo je oko 5.000 članova njihovih porodica.

"Mi smo ostali sa našim radnicima, nećemo ih otpuštati, kao i uvek, njihov interes je na prvom mestu kompanije koju smo gradili zajedno. Zatvorili smo sve klubove i uplatna mesta, kako ne bismo rizikovali živote i širenje pandemije, dobrobit stanovništva je naš prioritet", istakao je još jednom direktor kompanije Novomatic Srbija, Jovo Zagorac.

Ono što treba istaći jeste da Srbija nije jedina zemlja u kojoj će grupacija Novomatic donirati sredstva za borbu protiv pandemije, već će to uraditi i u Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Republici Srpskoj.

"Ovo je zajednička borba, i zato se uključujemo donacijama i svim drugim vrstama pomoći i logistike kojom raspolažemo kako bismo pokazali da je život više od igre, najdragocenija stvar i da Novomatic pre svih drugih to najbolje razume. Zajedno do pobede“, poručili su na kraju iz kompanije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: