Srbija

Utorak, 31.12.2019.

19:00

Koliko je novca potrebno za doček Nove godine? VIDEO

I dok je za neke novogodišnja noć kao i svaka druga, za neke druge je to razlog da časte sebe i potroše malo više nego inače.

Izvor: B92, Prva TV

Koliko je novca potrebno za doček Nove godine? VIDEO
Foto: Prva TV

Ponuda za doček u Beogradu ima za svakoga, a Prva TV je istraživala koliko košta provod u "najluđoj" noći.

O Beogradu se govori kao o gradu u kom je najbolji provod. Možda je to razlog što je poslednjeg dana u godini na ulicama glavnog grada najviše stranaca.

U zavisnosti od toga kako želite i gde da provedete novogodišnje veče - cene variraju pa su tako gosti svoje mesto u restoranima domaće kuhinje za piće, hranu i muziku, u dinarskoj protivrednosti plaćali od 30 do 80 evra.

Za one koji najluđu noć žele da provedu u nekom od prestoničkih barova i klubova i da ulazak u Novu godinu dočekaju uz pogled na reku morali su da odvoje i do 75 evra.

Dame ipak malo više troše, jer gde je izlazak tu je i nova garderoba, sređeni nokti, šminka ali i frizura. Novogodišnji popusti svakako pogoduju pa se tako haljina može naći od 2000 dinara, a kozmetičari i frizeri su na strani mušterija pa svoje cene ne podižu za poslednji dan u godini. Najveći strah nežnijeg pola svakako je ne zakazati na vreme.

Kada se sve sabere, za doček se potroši oko 13.000 dinara, mada je i to individualno, jer svako po svom džepu bira na šta i koliko troši. Statistika ipak pokazuje da u decembru trošimo više nego prethodnih meseci, pa otuda i šala da smo decembarsku platu potrošili i pre nego što je legla.

Možda nam se zato i čini da januar najduže traje.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: