Potrošači u Srbiji dobijaju najbolju uslugu u domaćim prodavnicama

Potrošači u Srbiji dobijaju najbolju uslugu u prodavnicama i trgovinskim lancima koje su u većinskom domaćem vlasništvu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.10.2019.

11:37

Potrošači u Srbiji dobijaju najbolju uslugu u domaćim prodavnicama
FOTO: Depositphotos, ginasanders

To pokazuju rezultati istraživanja Gde potrošači u Srbiji dobijaju najbolju, a gde najlošiju uslugu?.

Korišćenjem metode tajanstvene kupovine, (mystery shopping- a) za ovu svrhu anketirano je 50 kompanija u šest sektora na tržištu naše zemlje.

Kada se porede svi sektori najbolja usluga je, pokazuje istraživanje, u sektoru tehnike i pekara.

S druge strane, jedan od zaključaka je da većina kompanija veću pažnju poklanja izgledu samih objekata nego kvalitetu usluge koju pružaju kupcima.

"Promet robe široke potrošnje, prodavnice, trgovinski lanci i drugo, u Srbiji znosi preko 10 milijardi evra godiššnje, što predstavlja jedno od najvećih domaćih tržžiššta. Zato smo žželeli da proverimo kakvu uslugu srpski potroššači dobijaju za svoj novac i to ne samo u sektoru robe šširoke potroššnje već i tamo gde se prodaje tehnika, u kafićima, u pekarama, buticima kaoi u bankarskom sektoru", navodi Miljan Premović, generalni direktor firme koja je radila istraživanje.

Istraživanje je sprovedeno u avgustu i septembru ove godine metodom tajanstvene kupovine gde su posebno obučeni kupci proveravali kvalitet usluge.

Korišćene su tehnike posete i kupovine u objektu, komunikacije telefonom, elektronskom poštom (e-mail) i putem društvenih mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

20 h

Podeli: