Srbija

Ponedeljak, 24.09.2018.

12:30

Potpisao ugovor o zaposlenju: Lidl je veoma korektan

Nemačka kompanija Lidl, koja je najavila skoro otvaranje deset prodajnih objekata u Srbiji, intenzivno sprovodi obuku radnika, koji će u njima raditi.

Izvor: Tanjug

Potpisao ugovor o zaposlenju: Lidl je veoma korektan
Foto: Gettyimages

U Kragujevcu je na obuci 90 budućih radnika u Lidlu, od kojih je oko 40 iz Jagodine, a ostali iz drugih gradova, a obuka se sprovodi i u Užicu, Boru...

Jedan od polaznika obuke iz Jagodine u Kragujevcu izjavio je za Tanjug da su radnici 1. septembra potpisali ugovore o zaposlenju, da je obuka intenzivna, a Lidl veoma korektan.

"Plaćeni su nam putni troškovi, dnevnice, a jedan deo polaznika je o trošku kompanije smešten u hotelu u Kragujevcu", rekao je on, dodavši da sve ipak interesuje, a niko ne spominje, kada će Lidl u Jagodini otvoriti vrata kupcima.

Bilo je najava da će to biti narednog meseca, ali neki polaznici obuke iz Jagodine kažu da im je smeštaj u hotelu u Kragujevcu ugovoren do polovine novembra.

Radnici "Tehnogradnje" iz Kruševca završili su građevinske radove na objektu supermarketu Lidl u Jagodini 1. septembra, kako je bilo definisano ugovorom.

Završen je, asfaltiran i obeležen parking, postavljena je rasveta, postavljena veštačka trava...

Trgovački lanac Lidl iz Nemačke, posle pauze od više od godinu dana, počeo je u martu izgradnju supermarketa u Jagodini.

Grad Jagodina je kompletno infrastrukturno opremio lokaciju na prostoru od 40 ari, u Ulici kneza Milete, kod Starog Juhora, uz međunarodnu železničku prugu Beograd - Niš na Koridoru 10, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

U Lidlu u Jagodini je planirano zapošljavanje više od 40 radnika.

Lidl gradi supermarket i u Paraćinu, veličine 2.550 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: