Srbija

Utorak, 12.06.2018.

08:17

Napokon - Lidl otvorio vrata u Srbiji FOTO/VIDEO

Nemačka trgovinska Kompanija Lidl zvanično je otvorila svoj prvi objekat u Srbiji i tako formalizovala ulazak na srpsko tržište.

Izvor: B92

Napokon - Lidl otvorio vrata u Srbiji FOTO/VIDEO
Foto: B92/Filip Èukanoviæ

Prvi objekat Lidla nije maloprodajni već je reč o logističkom centru u Novoj Pazovi.

Logistički centar prostire se na 45.000 kvadratnih metara i ima mesta za 30.000 paleta i ima kapacitet za snabdevanje 100 maloprodajnih objekata.

Generalni direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina navodi da Lidl u Srbiji ima 500 zaposlenih, a biće ih i više kada dođe do otvaranja prvih maloprodajnih objekata.

Datum otvaranja prvih maloprodajnih objekata Lidla u Srbiji još nije poznat, a ranije je najavljivan za drugu polovinu ove godine.

Plan je da istovremeno budu otvoreni objekti u više od deset gradova u Srbiji i Beogradu, od kojih su neki završeni još 2016. godine.
Foto: B92/Filip Èukanoviæ
Lidl je krajem prošle godine kupio objekat i u centru Beograda, koji će biti centralno maloprodajno mesto u srpskoj prestonici i biće otvoren nešto kasnije. On će se nalaziti na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice.

Lidl u svetu dnevno poseti 10 miliona kupaca a ukupan broj zaposlenih je 225.000.
Foto: B92/Filip Èukanoviæ
Foto: B92/Filip Èukanoviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

13 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Podeli: