Srbija

Četvrtak, 07.06.2018.

13:02

Prvi put na listi: Srbija u drugoj polovini, ispred CG i BiH

Srbija je po danas objavljenom Globalnom izveštaju o indeksu nelegalne trgovine, na 57. mestu među 84 zemlje, saopštila je Američka privredna komora u Srbiji.

Izvor: Beta

Prvi put na listi: Srbija u drugoj polovini, ispred CG i BiH
Foto: Thinkstock

Izveštaj o rangiranju 84 zemlje po indeksu nelegalne trgovine, objavio je u Briselu "The Economist Intelligence Unit" (EIU), svetski lider u globalnim biznis istraživanjima koji posluje unutar grupacije "Ekonomist".

Zemlje, među kojima su prvi put i one iz balkanskog regiona, izabrane su tako da daju što reprezentativniji pregled situacije na svetskom nivou, imajući u vidu različitosti geografskih područja, broja stanovnika i nivoa razvoja. Tako je Crna Gora na 63, a BiH na 74. mestu spiska.

Posmatrane su četiri kategorije: angažovanje vlade, carinsko okruženje, trgovina i transparentnost, i ponuda i potražnja, a svaka kategorija obuhvata između dva i pet indikatora.

Rezultati izveštaja biće detaljno predstavljeni 20. juna u Beogradu, na konferenciji Američke privredne komore u Srbiji "Nelegalna trgovina i siva ekonomija - međunarodna i lokalna perspektiva".

Na konferenciji će se razgovarati o ključnim izazovima i narednim koracima u suzbijanju nelegalne trgovine i sive ekonomije u Srbiji i na Balkanu, u cilju stvaranja povoljnije poslovne klime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

7 h

Podeli: