B92 saznaje: 4 kompanije bi RTB Bor, tender uskoro

Kako saznaje B92, za Rudarsko-topioničarski basen Bor zainteresovane su četiri kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.01.2018.

14:49

B92 saznaje: 4 kompanije bi RTB Bor, tender uskoro
Foto: Tanjug, arhiva

Reč je o ruskim i kineskim kompanijama.

Tender za privatizaciju RTB Bora očekuje se u prvoj polovini godine.

“U toku su aktivne analize potencijalnih partnera o poslovanju RTB Bor, u cilju donošenja odluke za učestvovanje u postpku privatizacije", navodi izvor B92.

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je krajem prošle godine da će krajem marta biti raspisan tender za izbor stateškog partnera za RBT Bor.

"Napravićemo najbolji model za strateško partnerstvo, okončaćemo taj proces i krajem marta raspisati javni poziv za izbor strateškog parntera", rekao je Antić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre dve nedelje u razgovoru sa ambasadorom Kine Li zamolio a državnom vrhu Kine prenese veliku zahvalnost za interesovanje koje kineski partneri pokazuju za RTB Bor. Naveo je da je ova godina bila jako dobra za RTB Bor, pošto su ostvareni dobri rezultati - povećana je prozvodnja katodnog bakra.

Ministar privrede Goran Knežević nedavno je kazao da RTB Bor više nije zaštićen i da je na tržištu i dodao da su RTB-u potrebne velike investicije, koje se procenjuju na oko 300 miliona evra u naredne tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: