EPS obara rekorde: Naplata premašila 100%

Naplata električne energije ove godine obara sve rekorde.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

09:48

EPS obara rekorde: Naplata premašila 100%
Foto: Thinkstock

Za sedam meseci 2017. procenat je bio 100,49 odsto, a to znači da su potrošači uz tekuće otplaćivali i stare obaveze.

To je samo jedan od razloga sa kojim je Srbija ubedila predstavnike misije Međunarodnog monetarnog fonda da procenat poskupljenja bude dva odsto, odnosno da prati inflaciju, a ne sedam do 10 odsto koliko su ovi kreditori tražili, pišu Večernje novosti.

Ovo poskupljenje neće uticati na cene hrane, pića i drugih proizvoda jer je privreda u svoje cenovnike ukalkulisala kilovate još početkom godine.

Od 1. oktobra cena električne energije biće veća za 2 odsto. Poskupljenje je odobrila Agencija za energetiku Srbije.

“Domaćinstvo sa prosečnom potrošnjom u Srbiji plaćaće za 68 dinara veće mesečne račune po novim cenama električne energije. I nakon poskupljenja od 1. oktobra, cene električne energije po kojoj EPS snabdeva domaćinstva i male kupce na garantovanom snabdevanju biće niža od ekonomske cene”, pokazuje računica EPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: