"Nisu svi nastavnici isto dobri, plate po učinku"

Vlada Srbije neće odustati od uvođenja sistema platnih razreda koji treba da omogući da se najbolji nagrađuju, kaže premijerka Ana Brnabić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.08.2017.

12:44

Foto: Thinkstock

Ona dodaje da će o tome razgovarati sledeće nedelje sa sandikatima zaposlenih u prosveti i resornim ministrom.

Prosveta je prva, kako kaže, koja treba da traži uvođenje platnih razreda, jer u prosveti svih 80.000 zaposlenih imaju iste plate, a ne postoji sistem ocenjivanja kvaliteta i učinka.

"To je sektor gde prvo treba da se uvede ocenjivanje kvaliteta i učinka. Spremni smo da sednemo sa njima i da vidimo koji su to standardi kvaliteta i učinka. Nisu sve škole u Srbiji jednako dobre i nisu svi nastavnici jednako dobri", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je naglasila da najbolji treba da budu adekvatno nagrađeni i ne budu tretirani kao nastavnici kod kojih deca moraju da uzimaju privatne časove i sve to plaćaju roditelji.

"Nećemo odustati od toga da idemo u sistem platnih razreda i da se platni razredi naprave tako da se najbolje nagrađuju najviše", pojasnila je Brnabić.

Upitana da li očekuje vruću jesen zbog najavljenog štrajka prosvetara i radnika Goše, ona je rekla da "ne zna da li Vladu Srbije čeka vruća jesen", ali kakva god da bude da će se truditi da rade najbolje što mogu.

"Vlada Srbije je otvorena da razgovara sa svakim. Mislim da smo to i u prethodnom mandatu i sada potvrdili. Nikada nije bilo lakše doći do vlade i ministara nego sada", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: