Srbija

Petak, 07.04.2017.

17:47

Vučić: Radnicima Goše 60.000 RSD, a vlasnik...

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je vlada obezbedila sredstva za jednokratnu pomoć radnicima Goše od 60.000 dinara.

Izvor: Tanjug

Vučić: Radnicima Goše 60.000 RSD, a vlasnik...
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Svaki radnik Goše dobiće po 60.000 dinara neto, a "papiri" za to biće pripremljeni na sednici Vlade Srbije, koja će biti održana u nedelju ili ponedeljak, poručio je Vučić.

Najavio je i zaključak vlade o overi njihovih zdravstvenih knjižica.

On je dodao da će država preuzeti na sebe dugovanja Goše prema PIO fondu u iznosu od 3,2 miliona evra.

"To ćemo mi da preuzmemo na sebe i to nema veze sa Gošom, već sa radnicima, i oni će da dobiju knjižice", rekao je Vučić.

A, posle razgovora sa vlasnicima - te odluke da li će da nastavi rad - možda bude pronađeno rešenje i za eventualno povezivanje radnog staža.

Sve ostalo, rekao je posle sastanka sa radnicima Goše u Smederevskoj Palanci, nije u ingerencijama vlade, niti vlada može da nastupa u ime vlasnika.

Vučić je rekao da država može samo da pomogne, ali ne i da razgovara u ime radnika ili u ime vlasnika.

"Ovo što mi činimo, ne činimo u ime vlasnika. Ne smanjujemo potraživanja radnika prema vlasnicima. Ovo je pomoć i podrška Vlade Srbije, koja nema veze sa odnosima unutar Goše", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: