Srbija

Ponedeljak, 06.02.2017.

17:10

Protest na Koridoru 10: Kopaju tunel, para nema

Grupa od 30 radnika koji probijaju tunel na Koridoru 10 kod Predejana protestovala je zbog umanjenja plata i neplaćenog prekovremenog rada.

Izvor: B92

Protest na Koridoru 10: Kopaju tunel, para nema
Foto: Thinkstock, ilustracija

Radnici tvrde da mesecima rade 12 sati, a isplaćuje im se za samo osam sati rada, a od njih se traži i da obavljaju poslove za koje nisu kvalifikovani.

Radnici iz Vladičinog Hana, Predejana i Džepa ugledali su svetlo na kraju tunela, ali platu za prekovremeni rad nisu. Već 14 meseci oni kopaju tunel i 22 dana mesečno rade više od 200 sati.

Radove na probijanju tunela u Grdeličkoj klisuri kod Predejana i Vladičinog Hana izvodi bugarska kompanija Euro Alliance, koja je radnicima obećala platu od 55.000 dinara.

Radnicima iz Bugarske i rukovodiocima na gradilištu plate se isplaćuju redovno.

Radnike koji su govorili za našu televiziju zadesio je još jedan problem.

Tunel kod Predejana dužine je 1080 metara i planirano je da kompletno bude završen do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: