Srbija

Utorak, 06.09.2016.

12:27

"Srbija će postati dosadna nordijska zemlja"

Ambasador Finske Perti Ikonen našalio se obraćajući se Aleksandru Vučiću da će, ukoliko nastavi reforme, Srbija postati "još jedna dosadna nordijska zemlja".

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

"Srbija dobro posluje, uložila je puno napora u reformu društva i rezulatati se mogu videti, ako vi, gospodine premijeru, nastavite ovako, Srbija će postati još jedna dosadna nordijska zemlja", rekao je otvarajući skup "Nordijski inovativni biznis u Srbiji", kome prisustvuje i srpski premijer.

Ikonen je istakao da je Svetski ekonomski forum pre dve nedelje objavio da su nordijske zemlje najbolje rangirane za život.

"Svetski ekonomski forum je pre dve nedelje objavio studiju prema kojoj je jedna skandinavska zemlja najbolje rangirana za život, a druga je među prve četiri, dok su sve četiri skandinavske države među osam prvih u svetu, što govori o našoj snazi i razvijenosti", rekao je Ikonen.

On je istakao da skandinavske države investiraju u stalne promene, da permanentno rade na nalaženju praktičnih rešenja.

"Nordijske zemlje su najveći pobednici globalizacije, mnoge su lideri na tržištu", rekao je on i dodao da kompanije iz te zemlje kako bi uspele moraju da razmišljaju globalno.

Srpski premijer je na to odgovorio da će nam biti potrebno još 100 godina da se približimo nordijskim zemljama, ali da smo u prethodnom periodu stabilizovali javne finansije, što je osnovni uslov za napredak u pravljenju poslovnog ambijenta, jer niko ne dolazi u zemlju koja je pred bankrotstvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: