Srbija

Sreda, 10.08.2016.

13:14

"Jura hrani 6.000 usta - malo li je?"

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da neće učestvovati u "rasterivanju investitora", aludirajući na brojne žalbe na tretman radnika korejske kompanije Jura.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Vučić je, u Skupštini Srbije, naveo da će se boriti protiv ideja koje podsećaju na "ludistički pokret", odnosno na pokret Neda Luda, kada su radnici razbijali mašine ističući da, "ta Jura hrani više od 6.000 usta".

"Oni hrane više od 6.000 usta, a taj ludačko-ludistički pokret, po ugledu na onaj koji je vodio Ned Lud, kad su uništavali mašine - ja sam protiv toga i boriću se protiv toga", rekao je Vučić.

On je zapitao šta je strašno što ima prekovremenog rada - kad sve je plaćeno.

"Mnogi drugde nemaju plaćen prekovremeni rad, pa šta. Ajde da oteramo sve iz Srbije, da sklonimo sve", rekao je mandatar ističući da je apsolutno protiv tog pokreta i da Jura zapošljava 6.500 ljudi od Rače do Leskovca.

"Malo li je za siromašan kraj", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

14 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Podeli: