Otvorena fabrika Fleš SRB, italijani ulažu 40 mil

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar privrede Željko Sertić otvorili su u Apatinu fabriku "Flash SRB", italijanskog investitora.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 16.04.2016.

14:52

Otvorena fabrika Fleš SRB, italijani ulažu 40 mil
Foto: Freeimages.com

Oni su poručili da je u poslednje dve godine poboljšan poslovni ambijent i da investitori prepoznaju Srbiju kao dobro mesto za ulaganje.

Kompaniju "Fleš SRB" osnovala su četiri italijanska investitora, među kojima je i "Kalcedonija", koja već posluje u Srbiji, a investicija je vredna oko 40 miliona evra.

Fabrika trenutno zapošljava 165 radnika, s ciljem da u narednom periodu njihov broj poraste na između 250 i 300.

"Investitori prepoznaju Srbiju kao dobro mesto za ulaganje", istakla je Gojković na otvaranju fabrike, navodeći da to govori da je Vlada Srbije koju predvodi Aleksandar Vučić, sa parlamentom u prethodne dve godine dobro radila i da je usvajanjem velikog broja zakona, među kojima su mnogi reformski, omogućila dovođenje većeg broja investitora u Srbiju.

Gojković je ukazala da je samo u 2015. godini bilo 1,7 milijardi evra stranih investicija, a da je u proteklom periodu otvoreno 120.000 novih radnih mesta.

"To govori da su Vlada Srbije i parlament dobro i vredno radili. Drago mi je što su investitori prepoznali Srbiju kao dobro mesto za ulaganje i dobre pogodnosti koje Srbija ima", navela je Gojkvocih i dodala da otvaranje fabrika više nije retkost, a da nove fabrike znače nova radna mesta i život.

Sertić je poručio da je Vlada Srbije dobar partner investitorima koji dolaze u našu zemlju i da im pomaže finansijski, ali i, što je još značajnije, postojećim servisima i rešavanjem operativnih izazova i problema, kao i otvaranjem drugih tržišta.

"Upravo proširenje postojećih kompanija i dolazak novih govore o dobroj poslovnoj klimi u Srbiji, o tome svedoče otvorene fabrike u celoj Srbiji, od Apatina do Vladičinog Hana. Danas je premijer u Nišu otvorio novu fabriku, nije ovde u Apatinu, i sve to govori da smo zakonima i pravilima koje smo donosili u protekle dve godine doveli do poboljšanja poslovne klime", naglasio je Sertić.

Najavio je da će vlada nastaviti da unapređuje poslovni ambijent, da dovodi strane investitore i da podstiče domaće na saradnju sa stranim investitorima, podsećajući da je 2016. godina proglašena godinom preduzetništva, kako bi se kroz više od 30 programa pomogli oni koji žele da ulažu ili su već počeli ulaganja.

"U Vladi Srbije svaki preduzetnik imaće dobrog partnera, samo udruženim i zajedničkim snagama možemo stvoriti bolje uslove", poručio je Sertić.

Naveo je i da o dobrom poslovnom ambijentu govori upravo proširenje postojećih kapaciteta fabrika koje već posluju u Srbiji, kao što je "Kalcedonija", dodajući da je upravo ta firma sa svojim partnerima u proizvodne pogodne u Srbiji uložila 50 miliona evra.

Predsednik grupe "Kalcedonija", koja je jedan od osnivača fabrike "Flesh SRB", Sandro Veronesi rekao je da je cilj stvaranje nove fabrike za proizvodnju garderobe, kao i da se ujedini stil, moda i italijanska kultura sa ekonomijom Srbije, navodeći da je tako nastala moderna fabrika za proizvodnju garderobe.

"Cilj je da se proizvede tekstil najboljeg kvaliteta kako bi bio konkurentan najboljima u toj oblasti i da ova fabrika postane ponos Srbije", rekao je Veronesi.

Direktor "Fleš SRB" Roberto Viti istakao je da fabrika raspolaže modernim tehnologijama i dobrim kadrovima, kako bi mogla da se uhvati u koštac i bude konkurentna sa poznatim prozivođačima tekstila u Turskoj, Kini i Severnoj Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: