Srbija

Sreda, 09.03.2016.

11:58

Fond za razvoj daje 7,2 mlrd. RSD, tražite kredit

Fond za razvoj Srbije, kao jedan od značajnih partnera u Godini preduzetništva 2016, od petka,11. marta, počinje sa prijemom zahteva za kreditiranje.

Izvor: Tanjug

Fond za razvoj daje 7,2 mlrd. RSD, tražite kredit
Foto: Thinkstock

Kreditiranje se vrši po Programu Fonda za šta su ukupno planirana sredstva u iznosu 7,2 milijarde dinara.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, krediti će se odobravati za za start-ap kredite za početnike-preduzetnike i pravna lica.

Predviđeni rok otplate je do pet godina u okviru koga je grejs period do godinu dana.

Fond za razvoj će raditi i na unapređenju poslovanja kroz plasiranje kredita za trajna obrtna sredstva ( rok otplate do pet godina u okviru koga je grejs period do 9 meseci), za tekuću likvidnost ( rok otplate do 18 meseci u okviru koga je grejs period do tri meseca) i kratkoročne kredite ( rok otplate od tri do 12 meseci ).

Planirane su i investicije kroz kredite za investiciona ulaganja (rok otplate od 7-10 godina u okiru koga je grejs period do godinu).

Krediti će se odobravati uz najnižu kamatnu stopu od 1,5 odsto uz garanciju banke, na godišnjem nivou, ili tri procenta uz ostala sredstva obezbeđenja.

Godina preduzetništva 2016. je veliki paket različitih programa države čiji je cilj da se ojačaju preduzetničke snage, pomogne preduzetnicima koji počinju posao ili su ga, do određenog nivoa, već razvili i pruži finansijski i nefinansijski oslonac za dugoročni razvoj preduzetničkog duha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: