Srbija

Ponedeljak, 15.12.2014.

15:20

"Nema nikakvih prepreka za Pej Pal"

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da ne postoje ograničenja regulatorne prirode za plaćanje Pej Palom u oba smera.

Izvor: Tanjug

Default images

"Poslovanje Pejpala je regulisano Zakonom još 2012. godine , a Pej Pal je potvrdio da ne postoje nikakvi razlozi regulatorne prirode koji bi onemogućili plaćanje u oba smera kada su naši rezidenti u pitanju", rekla je Tabaković novinarima u skupštini.

Prema njenim rečima, Izmenama zakona o deviznom poslovanju, koji je upravo u skupštinskoj raspravi, biće omogućeno i institucijama elektronskog plaćanja da od 1. oktobra 2015. rade ono što je Pej Palu omogućeno još 2012.

Dokaz da tu ne postoje ograničenja, istakla je guvernerka, jeste da nekoliko institucija iz te oblasti već uspešno posluje na teritoriji Srbije i omogućavaju građanima elektronsku trgovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

19 h

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

1 d

Podeli: