Srbija

Ponedeljak, 15.12.2014.

15:20

"Nema nikakvih prepreka za Pej Pal"

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da ne postoje ograničenja regulatorne prirode za plaćanje Pej Palom u oba smera.

Izvor: Tanjug

Default images

"Poslovanje Pejpala je regulisano Zakonom još 2012. godine , a Pej Pal je potvrdio da ne postoje nikakvi razlozi regulatorne prirode koji bi onemogućili plaćanje u oba smera kada su naši rezidenti u pitanju", rekla je Tabaković novinarima u skupštini.

Prema njenim rečima, Izmenama zakona o deviznom poslovanju, koji je upravo u skupštinskoj raspravi, biće omogućeno i institucijama elektronskog plaćanja da od 1. oktobra 2015. rade ono što je Pej Palu omogućeno još 2012.

Dokaz da tu ne postoje ograničenja, istakla je guvernerka, jeste da nekoliko institucija iz te oblasti već uspešno posluje na teritoriji Srbije i omogućavaju građanima elektronsku trgovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: